Türk YouTuber, derisinin altına enjeksiyonla çip yerleştirdi 

Demir Adam (Iron Man) filminde Robert Downey Jr.’ın derisinin altına bir çip yerleştirilmiş ve bu şekilde Downey, demirden bir zırhla kaplanarak ateş eden iyilik koruyucusuna dönüşmüştü. Türk yazılımcı Tolga Özuygur ise deri altına çip yerleştirip yerli Iron Man yarattı. Tasarladığı Iron Man kolluğuna çip sayesinde komutlar verebilen Özuygur, ilgilerin odak noktası oldu. 

BİLİM-TEKNOLOJİ 19.12.2021, 15:57 21.12.2021, 09:15
Türk YouTuber, derisinin altına enjeksiyonla çip yerleştirdi 

Iron Man filminde baş rol oyuncusu Robert Downey Jr.’ın taktığı demir kolluğun aynısını üreten Türk yazılımcı ve YouTuber Tolga Özuygur, derisine yerleştirdiği 2 adet RFID çip ile demir kolluğa istediği komutu verip programlama yapabiliyor. Kimlik doğrulaması yapmak, kapıyı açmak gibi işlemleri kolluğu ve çip üzerinden yapabilen Özuygur, daha önce de Iron Man zırhını bir bütün olarak üretmeyi başarmıştı. 

Demir Adam kolluğunun içerisine son model teknolojiyi entegre eden Özuygur, filmdeki baş rolün kolluk sayesinde ateş edebildiği sahnenin benzerini de yapmayı başardı. Kolluğuna verdiği komut ile ateş edebilen YouTuber’ın şu anda tek bir dileği var.  



“İnsanlara ilham olmak istiyorum” 

Özuygur: “YouTube kanalımda deneysel mühendislik projelerimi paylaşıyorum. Bilim kurgu filmlerinde gördüğümüz fantastik projeleri gerçek hayata uyarlamanın nasıl olacağını uygulamalı şekilde anlatıyorum. Bu videoları çekmekteki ve bu projeleri gerçekleştirmekteki asıl amacım, her yaştan insanlara özellikle de gençlere ilham olmak. İnsanlar beni Iron Man projelerimle tanıdı. Bilim alanına yönelimi artırmak için videolar çekiyorum ve şu anda yeni bir proje geliştiriyorum.” 



“Derimin altındaki implant, günlük hayatta kullanılıyor” 

Özuygur: “Derimin altına uyguladığım implant aslında uzun süredir uygulanıyor ve bu implanta günlük hayatlarımızdan aşinayız. Kimlik ve akbil doğrulamada bu implantlar kullanılıyor. Radyo Frekansı ile Tanımlama (RFID) dediğimiz implantı derimin içinde bulunduruyorum. Pek çok insanın düşündüğü gibi konumumuzu bulmak ya da zihin kontrolü gibi uygulamalar bu şekilde yapılmıyor. Bu çip oldukça basit ve elektronik. Deri altına yerleştirme süreci de basit. Sağlık personeli, bu çipi enjeksiyon ile derinizin altına koyabiliyor. Yurt dışında bu şekilde çok fazla iş yapan var fakat bu durum Türkiye’de yaygın değil.” 



“Çipi günlük işlerim için kullanıyorum” 

Özuyugur: “Çipin içindeki bilgiyi istediğiniz gibi, kendiniz kontrol edebiliyorsunuz. Benim çipimde 2 adet RFID var. Bunları istediğim gibi programlayabiliyorum. Farklı projeler için de bunları kullanabilirsiniz. Bilgisayarınıza girmek, günlük işlerinizi yapmak, kapıları açmak için kullanabilirsiniz. Demir Adam kolluğunu 3 boyutlu yazılım ile gerçekleştirdim. Öncelikle bilgisayarda tasarım yaptım sonra da 3 boyutlu yazıcı ile tasarımımı ürettim. Ardından gelen işleme ve boyama süreci biraz zor oluyor. Bunları tamamladıktan sonra devre tasarımını yaptım. İzleyenler bunu saçma bulabilir fakat benim olayım deneysel mühendislik projelerini göstermek.” 

Yorumlar (0)