Türksat 5B hizmete alınıyor: Veri iletim hızı 15 kat artacak

Geçtiğimiz senenin sonunda uzaya gönderilen Türksat 5B uydusu, bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılım sağlayacağı program ile hizmete sokulacak. Türksat 5B'nin hizmete girmesiyle birlikte veri iletim alanı 15 kat artacak, internet altyapısı genişleyecek.

BİLİM-TEKNOLOJİ 14.06.2022, 10:11 14.06.2022, 10:14
Türksat 5B hizmete alınıyor: Veri iletim hızı 15 kat artacak

Türkiye'nin yeni uydusu Türksat 5B'nin yörünge ve performans testleri başarıyla gerçekleştirildi. 19 Aralık 2021 tarihinde uzaya gönderilen uydunun hizmete alınması için saatler kaldı. Türksat 5B, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılım sağlayacağı programda hizmete alınacak.

Birden fazla ülkeyi kapsama alanı içerisine alıyor

Türksat 5B uydusu; Orta Doğu’nun tamamı, Akdeniz, Kızıldeniz, Kuzey ve Doğu Afrika, Basra Körfezi, Güney Afrika, Nijerya ile yakın komşu ülkeleri içerisine alan geniş bir kapsama alanında hizmet sağlayacak.

Veri iletim hızı 15 kat artacak

Türksat 5B'nin devreye alınmasıyla veri iletim kapasitesi ve hızının 15 kattan fazla artacağını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu sayede internet erişiminin sınırlı olduğu alanlarda deniz, hava ve kara taşıtları da içerisinde bulunmak üzere kapsama alanındaki kullanıcılara geniş bant uydu internet hizmeti sağlayabilecek" şeklinde ifade etmişti.

Türksat 6A’nın üretimi devam ediyor

Yerli haberleşme uydusu Türksat 6A'nın entegrasyon ve üretim faaliyetleri de devam ediyor. Türksat 6A bitirildiğinde Türkiye, dünyada kendi haberleşme uydusunu üretebilen 10 ülke arasında yer alacak.

Yorumlar (0)