Türkiye Uzay Ajansı, 5 senelik strateji planını açıkladı 

Türkiye Uzay Ajansı’nın 2022-2026 stratejik planı açıklandı. Milli Uzay Programı Tanıtım Toplantısı’nda açıklanan plana göre Türkiye, önümüzdeki dönemlerde, Uzay’da söz sahibi olan devletler arasında yer alacak. 

BİLİM-TEKNOLOJİ 20.10.2021, 17:59 21.10.2021, 16:26
Türkiye Uzay Ajansı, 5 senelik strateji planını açıkladı 

Geçtiğimiz aylarda düzenlenen Milli Uzay Programı Tanıtım Toplantısı’nda Türkiye’nin Uzay hedefleri açıklanmıştı. Türkiye Uzay Ajansı’nın kurulmasından bu yana ülkemizin Uzay’da söz sahibi olması amacıyla hedeflerini gerçekleştirme yolunda ilerleyen Ajans, 2022-2026 senelerini kapsayan stratejik planını açıkladı. 



Orta ve uzun vadeli hedefler bulunuyor 

Türkiye Uzay Ajansı tarafından yayınlanan raporda Türkiye’nin orta ve uzun vadeli hedefleri ve performansları yer alıyor. Ajans Başkanı Serdar Hüseyin, konuyla ilgili şunları aktarıyor: “Türkiye, teknolojisi, altyapısı ve gözlem uyduları ile Uzay filminde önemli bir oyuncu olmak yolunda hızla ilerliyor.” 



“Uzay, ülkemizin için katma değer yaratacak” 

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ise konuyla ilgili şunları aktardı: “Havacılık ve Uzay sektörü, ekonomik faydalarının yanı sıra ülkemiz için katma değer yaratacaktır. Ülkemiz, dünyanın hassas takibi ve akıllı ulaşım uygulamaları bakımından hedeflerine hızla yaklaşmakta ve bu konuya büyük önem vermektedir.” 

Yorumlar (0)