Türkiye'nin favori emojisi belli oldu

Facebook’ta geri bıraktığımız 3 ay içerisinde 15 milyonu aşkın nazar boncuğu emojili gönderi paylaşıldı. Favori emojiler ise jenerasyon ve cinsiyet bazında değişiklik sergiliyor.

BİLİM-TEKNOLOJİ 19.07.2021, 19:38 20.07.2021, 16:11
Türkiye'nin favori emojisi belli oldu

Facebook Dünya Emoji Günü’nü kutlamak maksadıyla ülkemizdeki kullanıcılar tarafından en çok kullanılan emojileri paylaştı. Firmanın paylaştığı bilgilere göre, Facebook’ta geçtiğimiz 3 ay içerisinde 15 milyonu aşkın nazar boncuğu emojili gönderi paylaşıldı. Favori emojiler ise jenerasyon ve cinsiyet bazında değişiklik sergiliyor. 

Türk kullanıcılarının favorileri

Dünya çapında son 3 ayda oluşturulan gönderilere bakıldığında kadınların erkeklerden daha sık emojili gönderi paylaştığı gözlemlenirken, Türkiye çapında en fazla kullanılan emojiler kırmızı kalp, mutluluk gözyaşları, kendini beğenmiş ve katlanmış eller oldu. Emoji kullanımında erkek-kadın ayrımına gidilecek olursa; erkeklerin ilk 5'inde kendini beğenmiş gülen yüz, mutluluk gözyaşları, kırmızı kalp, kahkahaya boğulan emoji ve gözlerle gülen emojiler varken, kadınların ilk 5'inde kırmızı kalp, kollarını kavuşturan insan, kalpli gülen yüz, mutluluk gözyaşları ve öpücük gönderen yüz var. 

Kuşaklar arası emojiler

Z kuşağının emoji klavyesinde en fazla tercih edilen emoji mutluluk gözyaşları döken emoji olurken, bunu kahkahaya boğulan emoji ve kırmızı kalp izliyor. Y jenerasyonunun en sık kullandığı emoji ise ukala kendini beğenmiş emoji, mutluluk gözyaşları ve kahkahaya boğulan emoji. X kuşağı ile bu diğer iki kuşakta ortak emoji kullanımı olmadığı görülüyor. X kuşağı, öpücük atan yüz, gül ve katlanmış elleri tercih ediyor.

Kalbe giden yol

Ülkemizde en sık kullanılan emojiler arasında şeker, doğum günü pastası, fincan ve çikolata var. Öne çıkan bir diğer veri ise yeni gelen emojiler arasında zeytin emojisinin de yer alması. 

Yorumlar (0)