Türkiye'nin büyük heyecanı: Göz kamaştırdı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na bağlı olan TÜRASAŞ (Türkiye Raylı Sistem Araçları Sanayii Anonim Şirketi) Sakarya Bölge Müdürlüğü'nde, Milli Elektrikli Tren Seti'nin test ve üretim faaliyetleri sürüyor. TÜRASAŞ Sakarya Bölge Müdürü Erdal Aba, "Yaptığımız testlere göre, trenimiz saatte 160 kilometre hıza 153 saniyede ulaşabiliyor." dedi.

BİLİM-TEKNOLOJİ 12.09.2022, 18:20
Türkiye'nin büyük heyecanı: Göz kamaştırdı

TÜRASAŞ Sakarya Bölge Müdürü Aba, gazetecilerle bir araya gelerek, gerçekleştirdikleri faaliyetlere ilişkin bilgi verdi.

Milli Elektrikli Tren Seti'nin üretim ve test faaliyetlerinin devam ettiğini dile getiren Aba, trenin teknik bilgileri ile ilgili bir sunum yaptı.

Aba, trenin hız, frenleme ve genel testlerinin bulunduğu görüntüleri de gazetecilere izletti. 

Gazetecilerle yapımı tamamlanan trenin içini ve üretim tesislerini gezen Aba, treninin iç kısımları hakkında da bilgi verdi.

Ardından yapımı sona eren iki tren, üretim tesisinde yer alan rayların üzerinde yürütüldü.

Aba, "Yaptığımız testlere göre, trenimiz saatte 160 kilometre hıza 153 saniyede ulaşabiliyor." dedi.

Aba, 2022 sonunda faaliyetleri tamamlamayı planladıklarını kaydetti.

Milli Elektrikli Tren Seti

Milli Elektrikli Tren Seti üretimi çerçevesinde saatte 160 kilometre hıza uygun prototipin fabrika testleri ve montajı sona erdi. 

Proje çerçevesinde geliştirilen yetkinlik ve altyapıdan faydalanılarak, söz konusu tren setlerinin hızlı tren hatlarında da kullanılmak üzere gerekli tasarım değişikliklerinin tesis edilmesiyle saatte 225 kilometre hıza kadar çıkabilen Milli Hızlı Tren Seti'nin hayata geçirilmesi amaçlanıyor. 

TÜRASAŞ'ın geliştirdiği milli elektrikli lokomotifin üretim ve tasarım faaliyetleri sürüyor. TÜRASAŞ çatısı altında yabancı şirket lisansıyla dizel ve elektrikli lokomotif üretilirken, bahse konu projelerden elde edilen deneyimin milli elektrikli lokomotif üretiminde de kullanılması hedefleniyor. 

Yorumlar (0)