Türkiye için ilk olacak: Görev zamanı geldi

Ülkemizin ilk değişken kalibreye sahip keskin nişancı tüfeği bu ay içinde TSK'nın envanterine girecek.

BİLİM-TEKNOLOJİ 09.06.2022, 18:15 09.06.2022, 18:16
Türkiye için ilk olacak: Görev zamanı geldi

MKE (Makine ve Kimya Endüstri) AŞ, EFES-2022 Birleşik Ortak Fiili Atışlı Arazi Tatbikatı çerçevesinde kurulan sergi alanında, ağır ve hafif silah sistemlerinden bazı örnekler sergiledi.

Bu ay TSK envanterinde

Genel Müdür Yasin Akdere, basın mensuplarına, dört ana iş kollarından yalnızca biri olan silah grubunda, TSK'nın talep ve ihtiyaçları doğrultusunda tasarlanarak geliştirilen ülkemizin ilk değişken kalibreye sahip keskin nişancı tüfeğini tamamladıklarını ifade etti.

Tüfeğin 8,59 ve 7,62 milimetre olmak kaydıyla iki farklı mühimmat kullanabilme özelliğine sahip olduğunu dile getiren Akdere, tüfeğin ağırlığının 7,2 kilogram, boyunun ise 1 metre olduğunu kaydetti.

Akdere, KN-12'nin NATO standartları çerçevesinde oldukça zorlu kalifikasyon testlerini başarılı bir şekilde tamamladığının altını çizerek, "Tüfeğimiz, haziran ayı itibarıyla TSK'nın envanterine giriyor olacak." dedi.

1,5 kilometre menzile sahip

Firma olarak çalışma alanlarına giren hususlarda 'yüzde 100 bağımsızlık' yaklaşımıyla hareket etmeye çalıştıklarına işaret eden Akdere, "Bu manada 8,59 mm mühimmatımızda da Gazi Fişek'te de milli ve yerli olarak seri üretimine başlıyor olmanın mutluluk ve gururunu paylaşmak istiyorum." şeklinde konuştu.

Her ürün çeşidinde olduğu gibi müttefik ve dost ülkelerden ciddi geri bildirimler aldıklarını söyleyen Akdere, KN-12'ye ilişkin pazarlama ve görüşme aktivitelerinin devam ettiğini bildirdi. Akdere, "İlerleyen günlerde bu manada da önemli anlaşmalara imza atarak savunma sanayisinin ihracatına olan katkımızı önemli oranda artıracağız." dedi.

Şarjör kapasitesi 7,62 milimetre için 10 ve 8,59 milimetre için 5 olan KN-12, 1,5 kilometre menzile sahip.

Yorumlar (0)