Türkiye'den dev hazırlık: Ankara'da yer ayrıldı

Mehmet Muş, dünyadaki çip krizine dair, "Türkiye olarak biz de bazı hazırlıklar yapıyoruz. Hatta başkent Ankara'da belli bir yer de bunun için ayrıldı. An itibarıyla bu yatırımla ilgili olarak Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın bir çalışması var." dedi.

BİLİM-TEKNOLOJİ 10.08.2022, 21:39
Türkiye'den dev hazırlık: Ankara'da yer ayrıldı

Ticaret Bakanı Muş, Kayseri'deki bir otelde gerçekleştirilen Türkiye İhracat Seferberliği Zirvesi'ne iştirak etti.

Bakan Muş, dünyadaki çip krizine ilişkin olarak çip üretimi yavaşlayınca otomobil ve elektronik cihaz üretiminin de yavaşladığını ifade etti.

"Bu alanı asla kaçırmamız gerekir"

Tayvan'ın çok önemli bir çip üreticisi olduğunun altını çizen Muş, şu sözleri sarf etti:

"ABD ve Çin'in yatırımları söz konusu. Türkiye olarak biz de bazı hazırlıklar yapıyoruz. Hatta başkent Ankara'da belli bir yer de bunun için ayrıldı. An itibarıyla bu yatırımla ilgili olarak Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın bir çalışması var. Türkiye olarak burada bir yatırımcıyı ağırlamak istiyoruz. Bu işin içine girmeliyiz. Bu alanı asla kaçırmamız gerekir. İlerleyen dönemde dijitalleşme artacak ve dijitalleşen her alanda çip gereksinimi doğacak. O yönden buna olan talep gittikçe artacak. O manada biz de üretici olmayı hedefliyoruz. 

"Ciddi miktarda su kullanılıyor"

Bu hususta en önemli gereksinimlerden biri de su. Ciddi miktarda su kullanılan bir üründen söz ediyoruz. Temizlenmesine ilişkin ciddi miktarda suya gereksinim duyuluyor. Tayvan'da su kaynakları geniş olduğundan ötürü bu alanda uzmanlaştı. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yatırımcılar üzerinde çalışıyor. Yabancı, yerli nasıl bir organizasyon yapılacaksa onların gündeminde olan bir husus. Tüm bunları organize etmeye çabalıyorlar."

Yorumlar (0)