Türkiye'deki kullanıcıların yarısından fazlası her hesabında aynı parolayı kullanıyor!

Dünyaca ünlü antivirüs firması Kaspersky yayınladığı raporda, Türkiye'deki kullanıcıların yarısından fazlasının eşsiz parolalarla güvenliğini sağlamak yerine her hesabı için aynı parolaları kullandığını söyledi.

BİLİM-TEKNOLOJİ 16.09.2020, 23:13
Türkiye'deki kullanıcıların yarısından fazlası her hesabında aynı parolayı kullanıyor!

Son dönemlerde internet kullanımının artış göstermesiyle hesapları koruma altına almak daha da önem arz ediyor. Fakat gelen bilgiler ülkemizdeki internet kullanıcılarının hesaplarını korumak için gereken özeni göstermediğine işaret ediyor.

Kaspersky'nin hazırladığı, "Global Gizlilik Raporu 2020" raporunda, Türkiye'de bulunan kullanıcıların yarısının birkaç hesap için farklı parolalar kullandıkları ifade ediliyor fakat bunlardan sadece yüzde 10'u benzersiz şifre oluşturmak için parola oluşturucuları yahut özel yazılımlara başvuruyor.

Türkiye'de kullanıcıların yalnızca yüzde 36'sı her hesap için benzersiz bir parola kullanırken geriye kalan yüzde 64'lük kısım ise her hesapta aynı parolaları kullanmayı tercih ediyor.

Parolalar güçlü ve benzersiz olmalı

Her bir web sitesi için ayrı ayrı parolaların kullanılması ve hepsinin de hatırlanması gerekiyor. Kullanıcıların sadece güvenilir olan kombinasyonları seçmesi, bunları düzenli aralıklarla değiştirmesi ve aynı parolayı tekraren kullanmaktan kaçınması ise büyük bir önem arz ediyor.

Bütün parolaları hatırlamak zor olduğundan kullanıcılar, ezberlenmesi bir hayli zor olan bu tip verileri genellikle bir kağıtta veyahut bilgisayar üzerindeki bir metin dosyasında saklıyor.

Fakat bu durum, en ufak bir veri ihlalinde tüm parolalarınızın çalınmasıyla sonuçlanabilir.

Kaspersky firması kişisel firmaların güvenliğini sağlamak için kullanıcılara şu önerileri yapıyor:

Yorumlar (0)