Türkiye'de icat edilen akıllı baston, ödüle doymuyor!

Vestel ve Young Guru Academy'nin desteklediği WeWALK'un akıllı bastonu TIME dergisi tarafından 2019 yılının en iyi icatlarından biri olarak belirlendi.

BİLİM-TEKNOLOJİ 26.11.2019, 09:51 26.11.2019, 09:56
Türkiye'de icat edilen akıllı baston, ödüle doymuyor!

Vestel mühendisleri ve Young Guru Academy'nin (YGA) desteklediği, görme engellilerin sosyal yaşama tam ve eşit tam katılımı için teknolojiler üretmeyi amaçlayan WeWALK, Türkiye'ye bir ödül daha kazandırdı.

2017 senesinde ise Birleşmiş Milletler'de (BM) örnek proje olarak sergilenen, sergilendiği her fuarda ilgi odağı olan WeWALK, Thomas Edison'a adanan Edison Ödülleri'nde Sağlık ve İyi Yaşam alanında altın ödülünün de sahibi olmuştu.

WeWALK, son gelişme olarak dünyanın en prestijli ve en çok okunan dergilerin başında gelen TIME tarafından 2019 yılının en iyi icatlarından biri olarak seçildi.

Telefona bağlanma, engel algılama ve farklı uygulamalarla bütünleşme olarak üç özellik sunan WeWALK, görme engelli kullanıcısının baş ve göğüs hizasında önüne çıkabilecek engelleri önceden algılayıp kullan kişiyi uyarıyor.

Söz konusu akıllı baston, Bluetooth teknolojisi ile WeWALK mobil uygulamasına bağlanıyor. Görme engelli kullanıcılar cep telefonuna hiç dokunmadan, baston üzerinden navigasyon almasını, toplu taşıma bütünleşmesi ile etrafındaki durakları ve duraklara uğrayan otobüslerin saatlerini öğrenmesini ve Alexa isimli sesli asistana komut vermesini sağlıyor.

Alınan bilgilere göre, akıllı baston WeWALK şimdiye kadar 25'in üzerinde ülkede görme engelliler tarafından kullanılıyor.

Türkiye'de satın almak isteyenlerin, akıllı baston WeWALK için 1990 TL ödemesi gerekiyor.

Yorumlar (0)