Türkiye'de en çok satılan akıllı telefon markası belli oldu

Paylaşılan son raporlarda, Türkiye akıllı telefon pazarının liderinin Xiaomi olduğu açıkladı. Çinli şirketin pazar payı yüzde 26 olarak göze çarpıyor.

BİLİM-TEKNOLOJİ 11.11.2020, 07:30 11.11.2020, 07:50
Türkiye'de en çok satılan akıllı telefon markası belli oldu

Spesifik pazar araştırmaları ile ilişkili tarafsız raporlar sunan Canalys’in yaptığı açıklamaya göre Xiaomi, 2020 yılının üçüncü çeyreğinde Türkiye’nin en çok satılan akıllı telefon markası unvanına sahip oldu. Araştırmaya göre Xiaomi, yıllık yüzde 26 pazar payı ve yüzde 340 büyüme ile Türkiye'deki akıllı telefon pazarının zirvesinde kendine yer buldu.

Xiaomi, Samsung'u tahtından etti

Xiaomi’nin Türkiye Satış Müdürü İrfan Öztürk, "Ürün geliştirme süreçlerimizde ve ilerlememizde görüşlerini sürekli bize ileten Mi severlerin ve kullanıcılarımızın desteği olmadan buralara gelmemiz mümkün değildi. Ayrıca bu noktaya gelmemizde çok büyük katkısı olan başta Türk halkı olmak üzere medyaya, kanaat önderlerine ve iş ortaklarımıza teşekkürlerimizi iletiyoruz." dedi. 

Şirketin,

  • Araştırma yapmak, gelişimden asla vazgeçmeyerek, herkese en yenilikçi teknolojileri sunmak
  • En iyi fiyat/performans oranına sahip ürünleri kullanıcılara sunmak
  • En etkileyici ürünleri üretmek

olmak üzere 3 temel ilkesini de sürdürmeye devam edeceklerini belirten İrfan Öztürk, Xiaomi’nin 10’uncu kuruluş yıldönümünü de kutladı.

Xiaomi, globalde 3'üncü sırada

Xiaomi, son olarak üç ana pazar veri sağlayıcısı Canalys, IDC ve Counterpoint Research’e göre 2020 yılının temmuz, ağustos ve eylül aylarını kapsayan üçüncü çeyrekte dünyanın en büyük üçüncü akıllı telefon üreticisi olma unvanını tekrardan geri kazanmıştı.

Yorumlar (0)