Türkiye'de domain piyasasını karıştıran vurgun: 39 bin hesap tehlikede

Türkiye'de 39 bine yakın internet sitesinin alan isminin kayıtlı olduğu internet ve telekomünikasyon hizmeti sunan firmaya ulaşılamıyor. 

BİLİM-TEKNOLOJİ 08.07.2021, 17:37 09.07.2021, 09:06
Türkiye'de domain piyasasını karıştıran vurgun: 39 bin hesap tehlikede

Türkiye'de internetten aracılığıyla yapılan dolandırıcılık olaylarına bir yenisinin daha eklendiği öne sürüldü.

Birçok alan adı askıya alındı

Türkiye'de binlerce kullanıcının, ucuz fiyat sebebiyle domain yani alan adıkaydında tercih ettiği TeknoClouds adlı firmaya ulaşılamadığı iddia ediliyor.

39 bine yakın internet sitesinin alan isminin kayıtlı bulunduğu domainlere ulaşılamadığı belirtilirken, peşin ücreti ödenen pek çok alan isminin ise askıya alındığı belirlendi.

TeknoClouds isimli şirketin, Microsoft'un Azure platformunda bulunan ve fiyatı 8-10 dolar arasında değişen domainleri deneme hesabıyla ücretsiz olarak aldığı ve bu alan isimlerini 4 dolar gibi bir fiyattan sattığı öğrenildi.

Uygun fiyat sebebiyle pek çok kullanıcının dikkatini çeken şirketin, 39 bine yakın alan ismini sistemlerinde tuttuğu iddia edildi.

Kullanıcılar şikayetçi

Şu ana kadar problemsiz kullandıkları alan adlarına son günlerde erişemediklerini dile getiren kullanıcılar, şikayetlerini belirtiyor.

Web sitesi tasarlayan ve yazılım uzmanı olan Volkan Ateş, şirketin şu anda adresinde bulunmadığını ve telefonları ile sosyal medyalarına ulaşım sağlanamadığını kaydetti.

Ateş, “Önce ulaşmaya çalıştığımızda şirketten teknik destekle cevap vermeye çalışıyorlardı. Ancak destek sistemlerini şu an siteden kaldırmışlar. Sitelerindeki telefonlara da ulaşılamıyor. Bu şirketin satış yapabilmesi için; Ticaret Bakanlığına kayıtlı olması gerekiyor. Bildirdikleri adreslerde de bulunmuyorlar. Adreslerinin taşındığını ifade ediyorlar.” açıklamasını yaptı.

“Sosyal medya hesaplarına ulaşılamıyor”

Sosyal medya hesaplarının da kapalı olduğunu aktaran Ateş, “Polis eşliğinde taşındıkları adrese gitmeye çalışan mağdurlar müşteriler o adresin kapalı olduğunu anladılar. Ayrıca şirket sosyal medya hesaplarını da şu an pasif duruma getirdi. Sosyal medya üzerinden şirkete ulaşılamıyor.” sözlerini kullandı.

Yorumlar (0)