Türk Youtuber'lar için önemli vergi gelişmesi...

İlgiyle takip edilen video içerik platformu YouTube, akşam saatlerinde içerik üreticilerine dikkat çekici bir e-posta gönderdi. Bundan sonra, Amerika’dan videoları izleyenler sayesinde elde edilen gelirde, vergi kesintisi yaşanacak.

BİLİM-TEKNOLOJİ 10.03.2021, 17:02 11.03.2021, 13:05
Türk Youtuber'lar için önemli vergi gelişmesi...

Tüm dünyanın en popüler video içerik izleme ve paylaşma platformu olan YouTube, tüm içerik kullanıcılarına attığı e-posta ile dikkat çekici bir açıklamayı duyurdu. Milyonlarca abonesi ve içerik üreticisi olan YouTube, Google bünyesinde hizmet vermeyi sürdürüyor.



Amerika’ya vergi ödenecek

E-postaya göre You Tube, Bundan sonra ABD dışındaki içerik üreticilerinden de ABD vergilerinin kesileceğini belirtti. Böylece Amerika’dan videoları izleyenler sayesinde elde edilen gelir konusunda da, vergi kesintisi yaşanacak. İçerik üreticiler için adeta bir gelir kapısı haline gelen platformda yapılan bu değişim, Haziran ayı itibariyle yürürlüğe girmiş olacak.



Bu kararla beraber Türkiye dahil diğer ülkelerdeki tüm içerik üreticileri de etkilenecek. Böylece Amerika Birleşik Devletleri’nden video izleyicileri sayesinde elde edilen reklam görüntülemeleri, YouTube Premium, Super Chat, Super Stickers ve “Katıl” gibi tüm gelirler yüzünden, Amerika’ya vergi ödemek zorunda kalınacak. Değişimle beraber güncel vergi bilgilerini almak için takip edilen Google AdSense üzerinden, içerik üreticilerine bildirim yapılacak.

Yorumlar (0)