Türk Telekom'dan güneş enerjisi sistemi

Güneş enerjisiyle çalışan baz istasyonu projesi hazırlayan Türk Telekom, Ağrı'ya güneş enerjisiyle çalışan baz istasyonu kurdu

BİLİM-TEKNOLOJİ 26.01.2020, 14:01
Türk Telekom'dan güneş enerjisi sistemi

Her geçen gün güneş enerjisine yaptığı yatırımları artıran Türk Telekom, Ağrı'da güneş enerjisiyle çalışan bir baz istasyonu uygulamasını hayata geçirdi.

Enerjide dışa bağımlılığın azaltılmasına katkı sağlamak ve enerji verimliliğine yönelik farkındalığı artırmak için Türk Telekom, Erzurum Bölge Müdürlüğü hizmet sahasında yer alan Ağrı Taşlıçay ilçesindeki Güneysöğüt Mahallesi'nde bulunan meralık alana Güneş Enerji Sistemi (GES) ile çalışan bir baz istasyonu kurdu.

Türk Telekom, 50 metre yüksekliğindeki güneş enerjisiyle çalışan baz istasyonuyla 7 köye hizmet vererek, civardaki köylerin iletişim kalitesini artırmayı amaçlıyor.

Zorlu kış şartlarının görüldüğü bölgede yaşanan mobil hizmet kesintilerini önlemeyi amaçlayan projede, 100 metrekarelik bir alana kurulan GES ile 20 saate varan bir yedekleme süresine de ulaşıldı.

Karbon emisyonunu sistematik olarak azaltarak, enerji verimliliği konusundaki yatırım ve optimizasyon çalışmalarına devam etmeyi hedefleyen Türk Telekom, toplamda 1700 yere güneş enerji sistemi kurdu.

Son olarak Ağrı'da kurulan baz istasyonunda 448 adet güneş paneli kullanılarak 295 W güç sağlandı.

Türk Telekom, bu projeleriyle bir yandan temiz enerji kullanımını artırmayı ve milli enerjiye katkı sunmayı hedeflerken, diğer yandan ise Türkiye'deki uygun diğer konumlarda da benzer GES uygulamalarını yaygınlaştırmayı hedefliyor.
 

Yorumlar (0)