Türk İHA'larına övgü: İsrail'i unutun!

The National Interest'te Türk İHA'larına övgüler yağdırıldı: İsrail'i unutun!

BİLİM-TEKNOLOJİ 14.05.2020, 09:03
Türk İHA'larına övgü: İsrail'i unutun!

Suriye'de Barış Pınarı Harekatı ve Libya'daki operasyonlarla büyük başarılara imza atan Türk İHA'ları uluslararası basının gündeminden düşmüyor. Amerikan The National Interest dergisinde yayımlanan makalede Türk İHA'larının harekatlardaki başarılarına vurgu yapıldı.

Türk savunma sanayisinin önemli bir parçası noktasına gelen İHA'lardan (insansız hava aracı) dünyanın her yerde anılıyor.

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) önde gelen uluslararası ilişkiler dergisi The National Interest'te yayımlanan bir makalede Türkiye'nin insansız hava araçları enikonu edildi.

"İsrail'i unut" denildi

"İsrail'i unut, Türkiye Ortadoğu'nun en büyük İHA gücü olmak istiyor" başlığı kullanılarak yayımlanan makalede Türk insansız hava araçlarının Suriye'de gösterdiği büyük başarıya dikkat çekildi.

The National Interest dergisi, Türk insansız hava araçlarının Suriye'de Rus yapımı birçok hava savunma aracını etkisiz hale getirdiğine vurgu yaptı.

"Tartışmasız bir başarı"

Dergide ayrıca Türk İHA'larıyla ilgili olarak, diğer hedefleri vurmada da "tartışmasız bir başarı" sergilediği vurgulandı.

Makalede "Türkiye savunma sanayisine yaptığı yatırımların karşılığını alıyor" ifadesi kullanıldı.

Makalede İHA'lar için üretilen Amerikan ile Roketsan üretimi mühimmat da kıyaslandı.

Akıllı mühimmatlar detaylı incelendi

Türk üretimi akıllı mühimmatın Amerikan rakibinin aksine insansız hava araçları için analog sistemden alınarak önemli ölçüde yeniden tasarlandığı kaydedildi.

Dergi mühimmatlarla ilgili olarak, "Bu, Türkiye'nin analog sistemleri, modern sistemlere hızlı bir şekilde dönüştürebildiği  ve daha önceki teknolojilere adapte edebildiğinin kanıtıdır." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar (0)