Türk İHA'larına Asya ülkesinden büyük övgü!

Endonezya'nın Genelkurmay Başkanı Hadi Tjahjanto, son olarak Azerbaycan-Ermenistan savaşında neticenin belirleyicisi olan Türk İHA'larına övgüler dizdi.

BİLİM-TEKNOLOJİ 16.02.2021, 14:35 17.02.2021, 09:10
Türk İHA'larına Asya ülkesinden büyük övgü!

2021 TNI (Endonezya Ulusal Ordusu) Liderlik Toplantısı’nda konuşma yapan Endonezya'nın Genelkurmay Başkanı Hadi Tjahjanto, Endonezya ordusunun da teknolojide gelinen noktada modern savaş konseptine sahip olmasının ve İHA'ların gelişimini dikkate alması gerektiğinin altını çizdi.

Türk SİHA'larının Azerbaycan ordusunun operasyonlarında zafer elde etmesinde net bir biçimde belirleyici rol oynadığını belirten Hadi Tjahjanto, Türk yapımı insansız hava araçlarına övgülerde bulundu. Türk İHA'larının savunma ekipmanlarının çok daha ucuz maliyetli olduğu, kullanımının kolay olduğu, seri hareket kabiliyetine sahip olduğu vurgusunda bulunan Hadi Tjahjanto, hava araçları başta olmak üzere insansız savunma teçhizatları kullanımının ve ordunun savaş sistemlerine entegrasyonunun sağlanmasının kaçınılmaz olduğunun altını çizdi.

Endonezya ordusunun operasyonel konseptler geliştirmesi gerektiğini vurgulayan Hadi Tjahjanto, Poso, Papua ve Natuna gibi bölgelerde yürüttükleri operasyonlar için MALE (Orta İrtifa Uzun Havada Kalışlı) kabiliyetine sahip Türk İHA'ları gibi İHA'lara ihtiyaç duyduklarına dikkat çekti.

Hadi Tjahjanto, sahip olmaları gereken İHA'ların operasyon türlerine göre gözetleme, hedef tanıma ve istihbarat toplama özelliklerine sahip olması gerektiği hatırlatmasında bulundu.

Yorumlar (0)