Türk doktor umutlandırdı: Koronavirüsü durduran ilaçlar bulundu!

ABD'de görev yapan Prof. Dr. Derya Unutmaz, "Koronavirüsün yapısını lego parçaları gibi ayarlayan makinası (protease) çözüldü ve durduran potansiyel ilaçlar bulundu." açıklamasında bulundu. 

BİLİM-TEKNOLOJİ 12.04.2020, 16:51
Türk doktor umutlandırdı: Koronavirüsü durduran ilaçlar bulundu!

ABD'de bulunan Jackson Laboratuvarı'da İmmünoloji uzmanı olarak görev yapan Türk doktordan umutlandıran bir açıklama geldi.

Prof. Dr. Derya Unutmaz, yeni tip koronavirüse (Covid-19) ilişkin önemli gelişmelerin yaşandığını bildirdi. 

Twitter hesabından açıklamada bulunan Prof. Dr. Unutmaz, "Virüsün yapısını anlamakta ve yeni ilaçların geliştirilmesi yönünde çok önemli ilerlemelere devam ediliyor. En iyi bilim dergilerinden Nature'da çıkan bir yayında, virüsün yapısını Lego parçaları gibi ayarlayan makinası (protease) çözüldü ve durduran potansiyel ilaçlar bulundu." ifadelerini kullandı. 

"İlaçların hastalar üstünde test edilmesi gerekiyor"

Prof. Dr. Unutmaz, potansiyel ilaçların hastalar üstünde test edilmesi gerektiğini kaydederek, "Tabii bu çok iyi haber, yalnız hep dediğim gibi bu potansiyel ilaçların hastalar üstünde test edilmesi gerekiyor, maalesef en fazla zamanı da bu süreç alıyor. Bunun için önümüzde hala aylar var ama kesin tedavilerin geliştirilmesi konusundaki ümitlerimiz gittikçe artıyor!" açıklamasını yaptı. 

Yorumlar (0)