Türk devletleri, Uzay’da da “bir” olacak 

Türk Devletleri Teşkilatı gözlemci ve üye ülkelerinin Uzay ajansları hakkındaki ilk toplantısı Azerbaycan’da yapıldı. Türk devletleri, Uzay’da da iş birliği yapmak konusunda ortak anlaşmaya vardı. Azerbaycan’ın ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya Macaristan, Türkmenistan, Özbekistan, Kırgızistan, Kazakistan ve Türkiye katıldı. 

BİLİM-TEKNOLOJİ 20.12.2021, 15:08 20.12.2021, 15:26
Türk devletleri, Uzay’da da “bir” olacak 

Azerbaycan’ın ev sahipliğinde gerçekleşen Türk Devleti Teşkilatı (TDT) Uzay ajansları toplantısı serisinin ilkini Bakü’de gerçekleştirdi. Üye ve gözlemci Macaristan, Türkmenistan, Özbekistan, Kırgızistan, Kazakistan ve Türkiye’nin katıldığı toplantı, Azerbaycan Uzay Ajansı (Azerkosmos) binasında gerçekleştirildi. 

TDT ülkelerinin Uzay projeleri hakkında sunumların yapıldığı toplantıda iş birliğini geliştirmek, ortak istikamet belirlemek konusunda müzakerelerde bulunuldu. Türkiye’yi temsil eden Türkiye Uzay Ajansı (TUA) Başkanı Serdar Hüseyin Yıldırım, basın açıklamasında bulundu. 



“Biz de varız!” 

Gelecek seneler için tarihi nitelikte adımlar attıklarını dile getiren Yıldırım, şunları dile getirdi: “Uzay’ın önemi, her geçen gün artıyor. Hem milletlerimizin hakkını korumak hem de insanlığa hizmet etmek amacıyla Uzay’da güçlü olarak bulunmamız gerekir. Buna mecburuz. Uzay’daki amacımız ise barışçıldır. Bu alanda çalışmalarımızı devam ettirerek ‘Biz de varız!’ demek istiyoruz. Bugün burada bu amaçla toplandık. İlk adımı attık. Bilirsiniz ki başlamak, bitirmenin yarısıdır. Biz bugün başladık. Devamını da aynı heyecanla getireceğimizi düşünüyorum.” 

Yorumlar (0)