Tüm parmakların açabildiği parmak izi kilidi!

İngiltere'den, teknolojinin en büyük firmalarından Samsung'un başını çok ağrıtacak bir iddia geldi!

BİLİM-TEKNOLOJİ 14.10.2019, 17:22 14.10.2019, 17:59
Tüm parmakların açabildiği parmak izi kilidi!

Samsung'un tüm dünyada satılan Galaxy S10 modeli telefonuyla ilgili flaş iddia, İngiltere Castleford'da yaşayan Lisa Neilson'dan geldi. Neilson, telefonuna yapıştırdığı koruyucu ekranın, parmak izi okuyucuda sorun yarattığını söyledi.

Yaşanan sorun hakkında 34 yaşındaki Neilson, ekran kılıfı yüzünden parmak izi okuyucunun herhangi bir kişinin herhangi bir parmağıyla telefon kildini açabileceğini iddia etti. Neilson, telefonuna sadece sağ başparmağını tanımlattığını, tesadüfen sol başparmağıyla telefonunu açmayı denediğini ve açıldığını gördüğünü söyledi. Neilson, şüphelerini doğrulamak için eşinin parmak izini telefonu üzerinde denedi.

Tüm uygulamalara erişime sebep olabilir!

Telefonun kilidi, eşinin de tanımlanmamış parmağıyla açılınca, Neilson telefonunun çok büyük bir güvenlik zaafı olduğuınu fark etti. Telefonunun ve parmak iziyle onay isteyen tüm uygulamalarının tehdit altında olduğunu fark eden Lisa Neilson, durumu Samsung'a bildirdi.

İngiliz basınına konuşan Neilson, "Bu sorun gösteriyor ki, telefonumu eline alan herkes saniyeler içinde finansal uygulamalarıma ve kişisel bilgilerime erişebilir” diye konuştu. İngiliz basınında da geniş yer bulan sorunun ardından açıklama yapmak zorunda kalan Samsung, bir güvenlik açığı olabileceğini kabul etti. Güney Kore tabanlı firma, konunun araştırıldığını ve telefon güvenliği için sadece Samsung tarafından onaylanmış lisanslı ürünlerin kullanılmasını önerdi.

Yorumlar (0)