TÜBİTAK'tan yerli uçak bombası 'SARB-83' paylaşımı

TÜBİTAK, yer altı ve yer üstündeki hedeflere karşı kullanılmak üzere geliştirilen ülkemizin ilk '1000 lb ardışık delici mühimmatı olan SARB-83'e dair paylaşımda bulundu.

BİLİM-TEKNOLOJİ 03.04.2021, 19:52 05.04.2021, 09:34
TÜBİTAK'tan yerli uçak bombası 'SARB-83' paylaşımı

TÜBİTAK, SARB-83 ile ilgili paylaşımda bulundu. 

Türkiye'de ilk

TÜBİTAK'ın resmi Twitter hesabı üzerinden gerçekleştirilen paylaşımda, şu ifadeler kullanıldı:

"Karşı konulamaz kuvvet! HABRAS Hedef Balistiği Dinamik Test Altyapısı'nda etkinliği denenen SARB-83, güçlendirilmiş beton duvarı delmeyi başaran ülkemizin ilk 1000 lb ardışık delici mühimmatıdır."

Mühimmatın özellikleri de aktarıldı

TÜBİTAK, SARB-83'ün özelliklerini, şu ifadelerle açıkladı:

"SARB-83, TÜBİTAK SAGE (Savunma Sanayii Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü) tarafından yer altı ve yer üstündeki hedeflere karşı kullanılması maksadıyla geliştirilen, ADHB (harp başlığı) teknolojisine sahip, beton delici bir askeri mühimmattır.

Mühimmatın güdüm kiti arayüzleri, dış geometrisi, kütle merkezi, kütle ve eylemsizlik özellikleri 1000 lb (415 kilogram) ağırlığındaki MK-83 GMB (Genel Maksat Bombası) ile paraleldir.

Ön delici harp başlığı niteliği ile termobarik patlayıcılarla da kullanılabilecek yeni jenerasyon mühimmatlardan olan SARB-83, uçak pistleri, sığınaklar, hangarlar, barajlar, mağaralar gibi öncelikli hedeflere yönelik olarak geliştirilmiştir.

SARB-83, 1,8 metre kalınlığındaki betonu delerek, içeride bulunan her şeyi imha edebilecek yeteneğe sahip bir uçak mühimmatıdır."













Yorumlar (0)