TSK için üretilmişti: Türkiye'den istediler

TSK'nın (Türk Silahlı Kuvvetleri) gereksinimleri için millileştirilen ACMI mühimmat eğitim podu, Pakistan'a ihraç edilecek.

BİLİM-TEKNOLOJİ 16.11.2022, 18:20 17.11.2022, 17:15
TSK için üretilmişti: Türkiye'den istediler

Türk savunma sanayisi çatısı altında 'görev sistemleri', 'eğitim ve simülasyon', 'haberleşme ve elektronik harp' ve 'uzaktan algılama' alanlarında pek çok sorumluk üstlenen SDT Savunma ve Uzay Teknolojileri AŞ, bir ihracat başarısına daha imza attı.  

SDT, Pakistan'ın Karaçi şehrinde gerçekleştirilen Uluslararası Savunma Semineri ve Fuarı IDEAS 2022'de, Pakistan Hava Kuvvetleri ile simülasyon aracılığıyla pilot taktik eğitimi sunacak olan sistemleri geliştirmek maksadıyla mukavele imzaladı.

Bu çerçevede, SDT'nin daha evvel farklı ülkelerin ve Türk Hava Kuvvetleri'nin uçaklarına entegrasyonunu sağladığı simülasyon sistemi, Pakistan Hava Kuvvetleri'nin JF-17 savaş uçaklarına uyumlu duruma getirilecek. Kontrat doğrultusunda, SDT mühimmat eğitim podları ve yeterli sayıda yer istasyonu, Pakistan Hava Kuvvetleri'nin envanterine girecek.

Bahse konu podlar yardımıyla Pakistan Hava Kuvvetleri, yüksek doğrulukta ve modern pilot taktik eğitimleri yaparak, savaşa hazırlık düzeyini yükseltebilecek.

İmzalanan mukaveleyle Pakistan Silahlı Kuvvetleri ile SDT arasında uzun süreli bir iş birliğinin kapılarının açılması öngörülüyor.

"Türkiye ekonomisine katkı sağlıyoruz"

SDT Pazarlama, İş Geliştirme ve Sözleşmeler Direktörü Deniz Altın, basın mensuplarına, eğitim poduna yönelik faaliyetlere bir araştırma-geliştirme projesi olarak başladıklarını ifade etti.

Söz konusu alanda uzun seneler boyunca oluşturdukları deneyim ve bilgi birikimini yurt dışında ve içinde imzalanan kontratlarla taçlandırdıklarını kaydeden Altın, şu ifadelere yer verdi:

"Ürünlerimizin başta TSK olmak üzere müttefik ve dost ülkelerce kullanılmasının gururunu yaşamaktayız. İhracat yoluyla da Türkiye ekonomisine katkı sağlıyoruz. Amacımız, yeni fırsatları değerlendirip, ihracat yaptığımız ülke sayısını daha da artırmak."

Yorumlar (0)