Trump'tan TikTok ve WeChat kararnamesi!

ABD Başkanı Donald John Trump, TikTok ve WeChat ile iş yapmayı yasaklayan iki kararname imzaladı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 07.08.2020, 08:54 07.08.2020, 09:08
Trump'tan TikTok ve WeChat kararnamesi!

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald John Trump, Amerikalı kişi veya kuruluşların, sahibi Çinli şirketler olan sosyal medya uygulamaları TikTok ve WeChat ile herhangi bir iş yapmasını, imzaladığı 2 kararname ile yasakladı.

TikTok ve WeChat uygulamaları için kararnameler ayrı ayrı hazırlandı. Ayrı ayrı yayımlanan kararnamelerde, Çinli şirketler tarafından piyasaya sürülen mobil uygulamaların Amerika Birleşik Devletleri'nde yayılmasının ABD'nin ulusal güvenliğini, dış politikasını ve ekonomisini tehdit etmeyi sürdürdüğü vurgulandı.

Kararnamelerde, Amerika Birleşik Devletleri'nin TikTok ve WeChat'in Çinli sahiplerine karşı ülkenin ulusal güvenliğini korumak için radikal ve agresif tedbirler almasının şart olduğunun altı çizildi.

Amerika Birleşik Devletleri'nde özel kişi veya özel kuruluşların TikTok ve WeChat ile herhangi bir işlem yapmasının önüne tamamen kapatmayı hedefleyen söz konusu kararnameler 45 gün sonra uygulamaya konulacak.

ABD Başkanı Donald John Trump, 3 Ağustos'ta yaptığı bir açıklamada, Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunan bölümü, herhangi bir Amerikan şirketine satılmadığı takdirde Çinli sosyal medya uygulaması TikTok'un 15 Eylül'de yasaklanacağını duyurmuştu.

Güvenlik kaygıları sebebiyle sosyal medya platformu TikTok'un ABD'deki kolunun Çin'in kontrolünde olmasını istemediklerinin altını çizen ABD Başkanı Donald John Trump, "Microsoft ya da bunun gibi büyük bir ABD merkezli firmanın TikTok'un Amerika bölümünü satın alması gerekir." diyerek Amerikan şirketlerine de mesaj göndermişti.

Yorumlar (0)