Trafik Cezası Sorgulama

Trafik cezası sorgulama günümüz teknolojisi internet ile artık cep telefonu ya da bilgisayarınızdan yapabileceğiniz bir işlemdir.

BİLİM-TEKNOLOJİ 03.06.2020, 01:16 03.06.2020, 14:47
Trafik Cezası Sorgulama

Trafik cezası sorgulama günümüz teknolojisi internet ile artık cep telefonu ya da bilgisayarınızdan yapabileceğiniz bir işlemdir. Sorgulama için e-devlet, turkiye.gov.tr, trafik.gov.tr, egm.gov.tr, gib.gov.tr resmi internet sitelerini kullanabilirsiniz. Bu web sayfaları devlet kurumlarına ait resmi internet siteleri olup en doğru bilgiyi alabileceğiniz kaynaklardır. Sitelerde yer alan sorgulama bölümlerinde istenilen bilgileri doldurarak trafik cezası sorgulama işlemi yapabilirsiniz. Resmi web siteleri olduğundan bilgilerinizi güvenle verebilirsiniz.

Trafik Cezası Sorgulama e-Devlet

Trafik cezası sorgulama e-devlet kapısı üzerinden hızlı ve kolay bir şekilde yapılabilir. e-devlet internet adresi olan turkiye.gov.tr web sayfasına TC kimlik numaranız ve e-devlet şifreniz ile giriş yapın. Site içerisinde ''araç plakasına yazılan ceza sorgulama'' bölümüne girip istenilen bilgileri doldurun. Araç plakanız ile aracınıza yazılan herhangi bir ceza varsa anında görüntüleyebilirsiniz. e-devlet ile trafik cezası sorgulama yapabildiğiniz gibi ödemeyi de gerçekleştirebilirsiniz.

Plakadan Ceza Sorgulama GİB

Plakadan ceza sorgulama GİB ile çok hızlı ve kolay bir şekilde yapılabiliyor. Gelir İdaresi Başkanlığı kişilerin plakadan ceza sorgulayabilmeleri için bir mesaj sistemi oluşturmuştur. Trafik para cezası sorgulama TPC ve tescil tarihi TCKNO(VKNO) bilgileri yazılarak 1189'a mesaj olarak gönderiliyor. Bu mesaj için cep telefonunuzun SMS hizmetini kullanarak mesaj kutusuna TPC yazıp plaka numaranızı ve tescil tarihinizi yazmalısınız. Alıcı kısmına 1189 yazarak mesajı gönderin. Kısa süre içerisinde plakanıza ait bir para cezası kaydı varsa mesaj olarak bilgi gelecektir. Trafik para cezanızın ayrıntılarını öğrenmek için mesaj kutusuna TPC AYRINTI yazıp yine 1189'a gönderin. Cezanın tarihi miktarı ve son ödeme tarihi tarafınıza mesaj olarak iletilecektir. Gelir İdaresi Başkanlığı'nın internet sayfasında trafik cezası ödemeleri de online olarak yapılabiliyor.

Trafik Cezası Sorgulama EGM

Trafik cezası sorgulama EGM ile Emniyet Genel Müdürlüğü'nün resmi internet sitesi olan egm.gov.tr adresine giriş yaparak ayrıntılı bir ceza sorgulama yapabilirsiniz. EGM internet sayfasında yalnızca plaka ile ceza sorgulama değil sürücü ceza belgelerini de görüntüleyebilirsiniz. Araç plakasına yazılan cezaları hem tüzel hem de gerçek kişiler için öğrenebilirsiniz. Sürücü ceza bilgilerini barkodlu olarak sorgulama ve doğrulama yapabilirsiniz. Sürücü trafik kazası bilgilerini sorgulama ve doğrulama yapabilir, kaza görüntülerine bile ulaşabilirsiniz. Sürücü belgesi ve şahıslara yazılan cezaları öğrenerek bilgi edinebilirsiniz. Trafik cezası sorgulama işlemi belirli aralıklarla yapılmalıdır. Zira trafikte yaptığınız hatalar sonucu işleme alınan cezaların tarafınıza ibraz edilmesinde yaşanabilecek gecikmeler cezanın faiz tutarı ile talebine neden olabilir. Trafik cezaları için faiz ödemek istemiyorsanız düzenli sorgulama yapmanızda fayda vardır.

Yorumlar (0)