Toyoto 'Geleceğin şehri'nin inşasına başladı

İlk kez 2020 yılının ocak ayında duyurusunu yapan Japonya merkezli Toyota 'Geleceğin şehri' olarak isimlendirilen Woven City projesi için çalışmalarını başlattı

BİLİM-TEKNOLOJİ 24.02.2021, 12:16 25.02.2021, 10:21 Hanife
Toyoto 'Geleceğin şehri'nin inşasına başladı

Toyota, Tüketici Elektroniği Fuarı CES 2020'de, 'geleceğin şehri' olarak adlandırdıkları akıllı kent prototipini inşa etmeyi planladıklarını açıklamıştı.



Harekete geçen Japonya merkezli şirket, "Woven City" şehrinin temel atma törenini gerçekleştirerek çalışmaları başlatmış oldu.

Geleceğin şehri, Japonya'da Fuji Dağı'nın eteklerine 175 dönümlük alana kurulacak. İnşasına başlanılan Woven City ile birlikte "0" emisyonlu hidrojen yakıt hücrelerinden güç alan tamamen bağlantılı bir ekosistem oluşturulacak.



Teknolojik ve insan merkezli bir şehir

Toyota, şehri yaşayan bir laboratuvar ve sürekli evrimleşen bir proje olarak tasarladı. Şirket, Woven City’de otonom teknolojiler, kişisel mobilite, robot, akıllı evler ve yapay zeka gibi teknolojilerin geliştirilmesini bunlara yönelik testlerin yapılmasını sağlayacak.



Diğer yandan inşa edilecek kentte dünya çapında araştırmacıların yer alması ve bir dizi iş fırsatının sağlanması bekleniyor.



Toyota’nın tasarladığı Woven City’de zemin seviyesinde üç tür cadde yer alacak. Bunlardan birisi otonom araçlara, birisi yayalara ve diğeri de kişisel mobilite araçları kullanan yayalara ait olacak. Ayrıca kentte yük ve eşya taşıma gibi durumlarda kullanılmak üzere bir yer altı yolu da inşa edilecek.



İleri teknolojiyle donatılmış olacak olan kentte yaşam öncelikle çoğunluğu yetişkin olmak üzere, küçük çocukları olan ailelerin de yer alacağı yaklaşık 360 sakinle başlayacak.



Sonrasındaysa araştırmacıların ve Toyota çalışanlarının katılımıyla birlikte 2 binden fazla nüfusa ulaşılması bekleniyor.


 

Yorumlar (0)