Tinder'a panik butonu geliyor!

Dünyaca ünlü arkadaşlık uygulaması Tinder'a acil durum butonu eklentisi geliyor.

BİLİM-TEKNOLOJİ 26.01.2020, 14:35
Tinder'a panik butonu geliyor!

Tinder'a eklenecek yeni eklenti sayesinde, eşleştiği kişiyle buluşmaya giderken kendisini tehdit altında hisseden kullanıcılar, uygulamaya eklenecek panik düğmesi sayesinde güvende olacak. Tinder'ın özellikle güvenlik açısından eleştirilere maruz kaldığı dönemde böyle bir yeniliğe gitmesi kullanıcıları sevindiren bir adım oldu. Acil durum butonunun ise, Tinder'ın şirket ortağı Match Group tarafından Noonlight adlı bir uygulamada başlatılması düşünülüyor.

Panik butonunun eklenmesinde şirketin CEO'su Many Ginsberg'in etkili olduğu söyleniyor. Ginsbeng'in arkadaşlık uygulaması konseptini "bir anne gibi" yürütmek istediği, bu kararda CEO'nun 21 yaşındaki kızının etkili olduğu söyleniyor.

Bu özellikle birlikte acil bir durumda güvenlik güçlerine haber verilebilecek. Acil durum butonuyla aynı zamanda randevulardan önce, randevu zamanı ve yeri gibi detaylı bilgilerin de uygulamaya bildirilmesi sağlanacak.

Bu yeni kararın sebebinin Tinder'la bağlantılı olduğu iddia edilen cinsel saldırı suçları olduğu söylenirken, yeni özelliğin ocak ayının sonlarına doğru ABD'deki kullanıcıların hizmetine sunulacağı belirtiliyor.
 

Yorumlar (0)