Time'dan dikkat çeken kapak: Metaverse hayatımızı değiştirecek

ABD merkezli dünyaca ünlü dergi Time, kapak fotoğrafında metaverse kavramına yer vererek, teknolojik gelişimi mercek altına aldı. 

BİLİM-TEKNOLOJİ 19.07.2022, 15:55 20.07.2022, 13:31
Time'dan dikkat çeken kapak: Metaverse hayatımızı değiştirecek

Teknoloji sektöründe yeni bir çığır açması beklenen metaverse dünyası, Time dergisinin de gündem konusu oldu. Son yıllarda yaşanan teknolojik gelişime dikkat çeken Time dergisi, kapak fotoğrafında metaverse'ün sosyal hayattaki birçok şeyi değiştireceğini vurguladı. 

“Her 10 senede bir teknolojik dönüşümler yaşanıyor”

Yayımlanan haberde, metaverse kelimesinin yaklaşık 30 senelik bir terim olduğu aktarıldı. Metaverse dünyasının asırlık bir hayal olduğunu vurgulayan Time, son yıllarda milyonlarca insanın yeni bir sanal hayata yöneldiğine dikkat çekti. Yayımlanan makalede, “Son döneme bakıldığında, her 10 senede bir teknolojik dönüşümler yaşanıyor. Laptoplar, masaüstü bilgisayarlar, akıllı telefonlar ve internet bağlantısı hayatımızı kısa sürede bambaşka bir noktaya eriştirdi” ifadeleri kullanıldı.  

“Yeni bir sürecin kapıları açılıyor”

Yeni bir çağın şekillenmekte olduğunun altını çizen Time, “Yeni bir sürecin kapıları açılıyor. Bu çağı kimin, nasıl yöneteceğini tahmin edebilmek için ise oldukça zor. Eğer hükümetler, çalışanlar, tüketiciler ve geliştiriciler olarak daha iyi bir dünya ve güzel bir gelecek yaratmak istiyorsak, bu uğurda mücadele edenler kadar agresif olmalıyız” görüşüne yer verildi. 

“Gerçek dünyanın büyük bir kısmını kontrol altına alacak”

“Gelecek nedir?” sorusunu yönelten makalenin devamında, metaverse kavramının sanal varoluşun önünü açan önemli bir adım olduğuna dikkat çekildi. Metaverse’ün dünyadaki tüm dijital teknolojilere ev sahipliği yaptığını belirten Time, “Metaverse kavramı, eğer ivmesini koruyabilirse çok kısa süre içerisinde gerçek dünyanın da büyük bir kısmını kontrol altına alacak. Sanal bir dünyada, gerçek hayat yaşayanların sayısı hızla artacak” ifadelerine yer verildi. 

“Dünyanın nasıl bir geleceğe sahip olacağı hala belirsiz”

Metaverse’ün henüz tam anlamıyla oluşumunu tamamladığı aktarılan makalede, “Bu konuda çok ciddi çalışmalar devam ediyor. Bazı yetkililer bu oluşumun tamamlandığını iddia ediyor. Bazıları ise her an bunun gerçekleşebileceğini söylüyor. Metaverse gelişiminin nasıl ve ne zaman başladığını açıklamak imkânsız. Ancak şu bir gerçek ki, bu gelişimin önünü kesmek artık mümkün değil. 1990’lı yıllarda internetin yaptığı etkinin bir benzerini yaşıyoruz. Dünyanın nasıl bir geleceğe sahip olacağı hala belirsiz” denildi. 
 

Yorumlar (0)