TikTok uygun fiyatlı müzik uygulaması hazırlığında

Dünya çapında yaygın olarak kullanılan TikTok uygulamasının sahibi ByteDance, Spotify'a rakip uygun fiyatlı müzik uygulaması geliştirmeye başladı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 19.11.2019, 09:38
TikTok uygun fiyatlı müzik uygulaması hazırlığında

2019 senesi TikTok ve uygulamanın sahibi ByteDance açısından oldukça başarılı geçti. TikTok uygulaması ile 1.5 milyar indirme sayısını geçerek önemli bir başarıya imza atan ByteDance, Spotify gibi müzik platformlarına rakip olmaya hazırlanıyor.

Kullanıcıların kısa videolar çekerek paylaştığı TikTok uygulamasının dünya çapında artan bilinirliğinden sonuna kadar faydalanmak isteyen Çinli ByteDance şirketi, geçtiğimiz ayın başında akıllı telefon çıkartacağının duyurusunu yapmıştı. Çinli ByteDance şirketinin, son hamlesi ise henüz gelişmeye devam eden müzik uygulamaları pazarına girmek olacak.

The Financial Times'da yayınlanan rapora göre ByteDance, gelecek ay Endonezya, Brezilya ve Hindistan'ın da içinde bulunduğu birçok farklı ülkede yeni bir müzik uygulamasını kullanıma açacak. Müzik uygulamasının henüz detayları bilinmese de abonelik sistemi ile çalışacağını ama Apple Music, Spotify gibi bu alanda öncü şirketlerle yarışabilmek için rekabetçi fiyat politikası izleyeceği belirtiliyor. Bu açıdan ByteDance, yeni uygulamasında sektörün öncü firmalarına kıyasla daha düşük fiyatlandırma politikası ile uygulamayı piyasaya süreceği tahmin ediliyor.

Uygulamanın ilk başta TikTok’un yoğun olarak kullanıldığı Hindistan, Brezilya, Endonezya ve Amerika Birleşik Devletleri’nde kullanıma açılması bekleniyor. Şirketin 2019 Aralık sonuna kadar yetiştirmeyi amaçladığı müzik uygulamasının ülkemizde hizmet verip vermeyeceğini ise henüz belli değil.

Yorumlar (0)