TikTok'un satışı sıkıntıya girdi!

Çin merkezli uygulama TikTok'un Amerikan şirketleri tarafından satın alınması zorlaştı. Alınan karara göre, söz konusu uygulama, satış için Çin'den izin istemek zorunda. 

BİLİM-TEKNOLOJİ 03.09.2020, 07:50 05.09.2020, 12:28
TikTok'un satışı sıkıntıya girdi!

Çin merkezli uygulama TikTok, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki (ABD) haklarını satmak üzere harekete geçti. Söz konusu uygulama, Walmart, Oracle ve Microsoft ile görüşmeleri sürdürüyor. 

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, TikTok'un sahibi olan ByteDance'in ülkedeki operasyonlarını üç ay içerisinde elden çıkarmasına ilişkin bir kararnameye imza atmıştı. 

Söz konusu kararnameye göre, Amerikan şirketlerinden birinin satın almaması halinde TikTok'a yasak getirilecek. 

Çin Ticaret Bakanlığından konuya ilişkin yeni bir hamle geldi.

Bakanlık, en son 2008 senesinde güncellediği "ihracat sınırlaması uygulanan teknolojiler" listesinde yeni bir değişikliğe gitti.

Bilgisayar çipleri ve ses tanıma gibi teknolojiler de söz konusu listeye dâhil edildi. 

Bu teknolojilerden birini satmak isteyen şirketlerin, yapılan değişikliğe göre, hükümetten bir lisans edinmesi şart.

TikTok, artık kendi teknolojisini Amerika Birleşik Devletleri'ne (ABD) ait bir şirkete satamayacak, satmak istese bile Pekin'den onay almak durumunda kalacak.

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Çin merkezli uygulama üzerinde oluşturduğu baskı artmaya devam ederken, ülkedeki hakların satın alınmaması durumunda TikTok'a yasak getirilecek. 

Yorumlar (0)