TikTok'un 20 bin dolarlık teklifini reddettiler

TikTok’un açığını bulan Arda Kılıç ve Mert Ergün, kendilerine teklif edilen 20 bin dolarlık ödülü reddetti. Gençler, TikTok isimli uygulamada sınırsız jeton gönderme açığını keşfetmişti.  

BİLİM-TEKNOLOJİ 21.09.2021, 13:14 22.09.2021, 09:24
TikTok'un 20 bin dolarlık teklifini reddettiler

TikTok’ta sınırsız jeton gönderme açığını keşfeden iki Türk genci Arda Kılıç ve Mert Ergün, TikTok’un 20 bin dolarlık teklifini reddetti.

TikTok, 20 bin dolar teklif etti

Daha önce Instagram uygulamasının da açığını bulan gençler, Tiktok’un gelir kaynağı olarak bilinen, canlı yayında gönderilen bağışların açığını keşfetmişti. Konuya ilişkin gençlere ulaşan TikTok, 20 bin dolar ödül teklif etti. Ödül teklifini mail yoluyla aldıklarını aktaran 18 yaşındaki Mert Ergün, bu teklifi reddettiklerini açıkladı. Ergün, “Türkiye’den daha önce muhatap bulamamıştık. Şu an bize ulaştılar. 20 bin dolar teklif sundular fakat kabul etmedik” açıklamasını yaptı. 

Tiktok ile iletişime geçmenin normalde uzun bir süreç olduğunu belirten Ergün, “Bizim bulduğumuz açık, uygulamanın gelir kapısını kapattığı için iletişime geçtiler, ne kadar ciddi bir açık olduğunu anladılar.” şeklinde konuştu. 

Daha önce bin 500 dolar teklif edilmişti

İki genç, geçtiğimiz aylarda açığı keşfedip TikTok’a bildirmişti. Bu açığı, uygulamaya ilk bildirdiklerinde TikTok tarafından bin 500 dolar teklif iletilen gençler, red cevabı verip dünya genelinde henüz böyle bir açığın bulunamadığına dikkat çekmişlerdi. 

Yorumlar (0)