TikTok'tan "ücretli video" hamlesi: İşte Tiktok Series

İçerik üreticilerin kazancının az olması nedeniyle eleştirilen TikTok, yeni bir iş modeli üzerinde çalışıyor. Edinilen bilgilere göre "TikTok Series" özelliği ile platforma ücretli video dönemi başlayacak. Bu özellik sayesinde hem içerik oluşturucular hem de şirket kazanacak.

BİLİM-TEKNOLOJİ 08.03.2023, 12:56 09.03.2023, 12:43 Hakan Öksüz
TikTok'tan "ücretli video" hamlesi: İşte Tiktok Series

Sosyal medya platformu TikTok, son aylarda "gizliliği ihlal" tartışmasıyla gündeme geliyor. Kısa videoların paylaşıldığı Çin merkezli platform, bazı zararlı alışkanlıkların yayılmasına sebep olduğu iddialarıyla ABD basını tarafından topa tutulmuş durumda. 

Kullanıcı sayısı günden güne artan TikTok, bu kez farklı bir haberle gündeme geldi. Platform üzerinden hem içerik üreticilerinin hem de şirketin kazanç elde edebilmesi adına yeni güncelleme üzerinde çalışıldığı vurgulandı.

Platformda bir iş modeli doğmuş olacak

Edinilen bilgilere göre uygulamaya konulacak "TikTok Series" özelliği, bazı videoları görebilmek için kullanıcıların belli miktarda para ödemesini gerektirecek. Video üreticiler, "TikTok Series" içerikleri üzerinden kazanç elde edecek. Böylece sürdürülebilir bir iş modeli yaratılmış olacak. 

Videolar 20 dakika uzunluğunda olabilecek

Söz konusu ücretli videoların uzunluğunun 20 dakika kadar olabileceği kaydedildi. TikTok Series videolarının fiyatlarına içerik üreticiler karar verecek. Fiyat aralığı 0.99 dolardan 189.99 dolara kadar olacak. İçerik üreticilerin yeterli oranda kazanç elde edememesi nedeniyle eleştiriler TikTok'un, bu nedenle söz konusu uygulamaya geçeceği öğrenildi.

Yorumlar (0)