TikTok'a gizliliği ihlal davası!

ABD'nin Kaliforniya eyaletinde, 'kullanıcı bilgilerinin gizliliğini ihlal ederek bilgileri Çin'e sattığı' iddiasıyla TikTok'a dava açıldı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 03.12.2019, 16:07
TikTok'a gizliliği ihlal davası!

BBC'nin haberine göre, Çin teknoloji şirketi ByteDance'in sahibi olduğu paylaşım sitesi TikTok'a dava açan üniversite öğrencisi Misty Hong, kişisel bilgilerinin isteği dışında kullanıldığını iddia etti.

Gencin iddialarına göre TikTok, çekilen bir görüntüyü paylaşılmasa bile kayıt altına alıyor. Platformun özellikle de yakından çekilmiş videoları incelediğini iddia eden genç, bu videolarda biyometrik verilerin olduğunu ve TikTok'un bu verileri Çin hükümeti ile paylaştığını iddia ediyor.

Mahkemeye başvuran Hong'un, verilerin toplandığı Çin'deki sunucuları da mahkemeye delil olarak sunması, şirketin başını fazlasıyla ağrıtacak gibi duruyor.

Dava kapsamında TikTok, kullanıcıların rızası olmadan üyelik bilgilerini reklam ve kâr amaçlı satmak ve bunun üzerinden haksız kazanç elde etmekle suçlanıyor.

Kişisel bilgilerin, ABD'deki kullanıcı profillerini tespit etmek ve kullanıcıları takip etmek için kullanılmış olabileceği ve kullanılabileceği iddia ediliyor.

Dünya çapında yaklaşık 500 bin aktif kullanıcı olduğu bilinen TikTok, Amerikalı kullanıcıların bilgilerini saklamadığını açıklamıştı.

Yorumlar (1)
Peki tiktok u ne zaman kullanmaya başlayabiliriz 4 yıl önce