TikTok'a 18 yaş altı kullanıcılar için yeni kurallar geliyor

TikTok, gençlerin iyiliği için uygulamada bazı değişikliklere gideceğini açıkladı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 12.08.2021, 23:52 14.08.2021, 10:23
TikTok'a 18 yaş altı kullanıcılar için yeni kurallar geliyor

İngiltere medyasında yer alan habere göre, değişiklikler kapsamında, 12-15 yaşlarındaki kullanıcılar saat 21.00'den, 16-17 yaşlarındakiler ise 22.00'den sonra anlık bildirim almayacak.

Söz konusu değişiklerle, genç kullanıcıların dinlenmeye ve ders çalışmaya odaklanması, uyumasına yardımcı olunması hedefleniyor.

"Genç bireylere yardımcı olmayı hedefliyoruz"

TikTok'un açıklamasında, "Özellikle genç bireylerin erken dönemde pozitif dijital alışkanlıklar edinmelerine yardımcı olmayı amaçlıyoruz." denildi.

Dijital analitik firması App Annie, Çin'in video paylaşım uygulaması TikTok'un, 2020 yılında Facebook Messenger'ın önüne geçerek en çok indirilen uygulama unvanını kazandığını duyurmuştu.

'Hikayeler' geliyor

TikTok, son olarak 'Hikayeler' formatını uygulamaya kazandıracağı haberleriyle gündemdeydi. Resmi olarak duyurulan 'TikTok Stories' özelliği, an itibarıyla kullanıma sunulmuş değil. Söz konusu özellik, rakiplerde olduğu gibi 24 saat sonra otomatik olarak silinecek. Paylaşımı yapan kullanıcı, hikayeyi kimlerin görüntülediğini görebilecek. Öte yandan, takipçiler hikayelere yorum yazabilecek. 'Stories' özelliğinin ne zaman kullanıma sunulacağı ise bilinmiyor. 

Yorumlar (0)