Testi pozitif çıkan Elon Musk'a NASA engeli!

SpaceX'in sahibi Elon Musk, kendisine uygulanan yeni tip koronavirüs (Covid-19) testlerinden ikisinin pozitif çıktığını söylemişti. NASA, bu nedenle milyarder iş insanının Crew-1 görevinden önce astronotlar ile bir araya gelmesine izin vermeyecek. 

BİLİM-TEKNOLOJİ 14.11.2020, 09:35 14.11.2020, 16:38
Testi pozitif çıkan Elon Musk'a NASA engeli!

SpaceX isimli uzay taşımacılığı şirketi önemli bir misyona hazırlanıyor. Elon Musk'ın sahibi olduğu uzay taşımacılığı şirketi, ikinci defa uzaya astronot yollayacak. 

Söz konusu şirket tarafından Crew-1 görevi dâhilinde 4 astronot, ISS'ye (Uluslararası Uzay İstasyonu) gönderilecek. 

Alınan bilgiye göre, 15 Kasım 2020 tarihinde saat 03.49'da Crew Dragon kapsülü ve Falcon 9 roketi kalkışa geçecek. 

Fakat yeni tip koronavirüs (Covid-19) testlerine ilişkin yaptığı açıklamalar Elon Musk'ın, Crew-1 görevinden önce astronotlar ile görüşmesine engel olacak. 

Milyarder iş insanı, dün yaptığı açıklamada, kendisine 4 defa yeni tip koronavirüs (Covid-19) testi uygulandığını, bunlardan ikisinin negatif, diğer ikisinin ise pozitif çıktığını ifade etmişti.

Büyük bir düzmece yaşandığını iddia eden Elon Musk, yeni tip koronavirüs (Covid-19) testlerine güvenilmeyeceğini ima etmişti. 

Business Insider, yeni tip koronavirüs (Covid-19) testlerinden ikisinin pozitif çıkması nedeniyle Elon Musk, Crew-1 görevinden önce astronotlar ile görüşemeyecek. 

NASA (Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi), uzaya fırlatılan astronotlara yönelik karantina önlemleri dâhilinde yeni tip koronavirüse (Covid-19) yakalandığından şüphelenilen kişilerin astronotlar ile görüşmelerine müsaade etmiyor. 

SpaceX isimli uzay taşımacılığı şirketi, Mayıs ayında ilk insanlı fırlatışı yapmıştı. Söz konusu şirket, Demo-2 misyonu kapsamında uzaya astronot göndermiş, böylece uzaya astronot yollayabilen ilk özel şirket olarak kayıtlara geçmişti.

Yorumlar (0)