Tesla Roadster, Mars’a ulaştı!

SpaceX’in 2018'de uzaya fırlattığı Tesla Roadster ve cansız manken, Mars'ın yakınından geçti.

BİLİM-TEKNOLOJİ 08.10.2020, 16:14 09.10.2020, 16:30 Hanife
Tesla Roadster, Mars’a ulaştı!

2018 yılının Şubat ayında, Elon Musk'ın sahibi olduğu SpaceX, Tesla Roadster aracını ve "Starman" adlı cansız manken sürücüyü Falcon Heavy roketiyle uzaya fırlatmıştı.

Roketin havaya fırlamasının ardında konuya ilişkin açıklama yapan Musk, cansız mankenle son model otomobili uzaya göndermenin saçma ama bir o kadar da eğlenceli olduğunu söylemişti.


Peki Tesla Roadmaster ve cansız manken Starmen’e ne oldu?
 

Bir süre uzaydan canlı yayın yapan ve sonra ortalıktan kaybolan cansız manken Starman ve kullandığı Tesla Roadster, geçtiğimiz çarşamba günü Mars'ın yakınından ilk geçişini yaptı. Yapılan açıklamaya göre otomobil, Mars'a yaklaşık 8 milyon kilometre kadar yaklaştı.

İnsanlık tarihindeki en hızlı hareket eden sürücü ve otomobil, şu anda Dünya'dan 61 milyon kilometre uzaklıkta ve 557 günde bir Güneş'in etrafında dönüyor.



Açıklamada; Roadster ve Starman’ın Mars’a bu kadar yaklaştığı bir dahaki seferde, Mars yüzeyine üç farklı uzay aracı araştırma için inmiş olacağı belirtildi.

Eğer herhangi bir sorun çıkmazsa; ABD, Çin ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin uzay araçları, Şubat 2021'de kızıl gezegene inmiş olacak.
 

Yorumlar (0)