Tesla'nın hisseleri iki günde 19 milyar dolar değer kaybetti!

Elon Musk'ın kurucusu olduğu Tesla'nın hisseleri, koronavirüs etkisi ve otopilot özelliğiyle ilgili eleştirilerin etkisiyle, iki günde 100 dolardan fazla düşüş gösterdi.

BİLİM-TEKNOLOJİ 26.02.2020, 12:08 26.02.2020, 12:27
Tesla'nın hisseleri iki günde 19 milyar dolar değer kaybetti!

ABD Ulusal Ulaşım Güvenliği Kurulu'nun otopilot güvenliği açısından eleştiri yağmuruna tuttuğu Tesla, dünya genelinde pek çok ülkede etkisini gösteren koronavirüsün de etkisiyle birlikte, üst üste iki gün boyunca değer kaybetti.

800 doların altına düştü

Şirketin hisseleri yüzde 7,3 değer kaybı yaşarken, 799.91 dolara gerileyerek, 2 Şubat 2020'den bu yana ilk kez 800 doların altına düşmüş oldu.

Düşüşe rağmen zirvede

Piyasa değeri 19 milyar dolar azalan Tesla, değer kaybı yaşamasına rağmen General Motors, Ford ve Fiat-Chrysler'ı geride bırakarak, zirvedeki yerini koruyor.

Otopilot eleştirilmişti

Ulusal Ulaşım Güvenliği Kurulu, 2018’de Kaliforniya’da Model X'in karıştığı ölümlü kazada otopilot özelliğindeki hataların etkili olduğunu söylemişti. Yaşanan kazada Model X aracının sürücü koltuğunda oturan Apple mühendisi Walter Huang, otopilot modunda yolculuk yaptığı sırada telefonuyla oynamış, otopilottaki Model X ise şeritten çıkarak bariyerlere çarpmıştı.

Otopilot olsa da sorumluluk sürücülerin

Tesla'nın sürüş deneyimini kolaylaştırma amacıyla araçlarında kullandığı otopilot sistemi, tam anlamıyla otonom bir sürüş vaadinde bulunmuyor.

Trafik ve şerit takip sistemi bulunan araçlarda otomatik direksiyon da bulunurken, sorumluluğun sürücüde olduğunun altı çiziliyor. Tesla kullanan sürücülerin, araç otopilottayken de gözlerini yoldan ayırmamaları ve uyumamaları gerekiyor.

Yorumlar (0)