Tesla, müşterilerinden tam not aldı

Dünyaca ünlü elektrikli araç üreticisi Tesla’nın araçlarının kullanım memnuniyeti araştırması yapıldı. Araştırma sonucunda araç kullanıcıları Model 3 araca tam not verdi.

BİLİM-TEKNOLOJİ 31.10.2019, 14:00
Tesla, müşterilerinden tam not aldı

Tesla elektrikli araç sahiplerinin araçlarından memnuniyeti ne düzeyde? Yapılan bir anket çalışmasında 5 bin Tesla Model 3 sahibi ile yapılan anket çalışmasında, Tesla’nın müşteri memnuniyeti açısından önemli bir gelişme kaydettiği açıklandı.

Ankete katılım gösteren araç sahipleri tarafından Model 3’ün pek çok özelliğine yüksek puanlama yapıldı. Kullanıcılara sorulan Model 3’ü kullanmaktan ne kadar memnuniyet duydukları sorusu ise 5 üzerinden 4,97’lik bir puanlama aldı.

Model 3’ün batarya konusundaki performansı, dokunmatik ekran kontrolleri ve iç mekan tasarımı dikkate alındığında 4.85 puana çıkan Tesla’nın aracının müşteri memnuniyeti de tescillenmiş oldu. Otomobilin sesli komut sistemi ve otomatik cam silecekleri ise 4,0 puanın altında oylama aldı.

Aracın hata bildirim oranlarındaki farka baktığımızda ise ciddi bir düşüş gözlemlendiğini görüyoruz. Zira geçtiğimiz senenin üçüncü çeyreği ile bu senenin üçüncü çeyreği arasında yüzde 44 oranında bir düşüş yaşandı. Bildirimi yapılan sorunların toplam sayısı ise, anketi yapan firma tarafından analizi yapılan yaklaşık 2 yıllık dönemde Eylül ayı değerlendirildiğinde en düşük seviyede olduğu kaydedildi.

Yorumlar (0)