Tesla'dan Türkiye hamlesi! 10 şehirde kuracak: İşte o iller...

ABD’li elektrikli araç üreticisi Tesla, Türkiye’nin 10 şehrinde şarj istasyonu kurmak amacıyla harekete geçti. Tesla'nın resmi internet sayfasındaki bilgilere göre kurulacak şarj istasyonlarının konumu da yayınlandı. 

BİLİM-TEKNOLOJİ 26.01.2022, 15:01 27.01.2022, 09:34
Tesla'dan Türkiye hamlesi! 10 şehirde kuracak: İşte o iller...

Elon Musk’un kurucusu olduğu Tesla, resmi internet sayfasındaki süper şarj (Supercharge) istasyonlarının konumlarını güncelledi. 

Türkiye’de 10 ile Tesla şarj istasyonu

Yapılan son güncellemede Tesla Türkiye’de 10 farklı ilde süper şarj istasyonunun ekleneceğini açıkladı. Süper şarj istasyonlarının Türkiye'deki konumlarında bulunan iller ise İstanbul, İzmir, Ankara, Antalya, Balıkesir, Aydın, Bursa, Sakarya, Edirne ve Konya olarak açıklandı. ABD ve Avrupa pazarlarında satışları sürdüren elektrikli araç devi Tesla’nın; Model 3, Model S, Model Y ve Model X elektrikli araçlarını Türkiye’ye getirmesi bekleniyor.

Ayrıca Tesla, iş ilanlarında İstanbul için satış danışmanı ve ofis müdürü için iş ilanı yayınladı. Türkiye'de kurulması beklenen Supercharge istasyonlarının, çeşidine göre 75-100 kW saat gücüyle çalışıp 25-34 dakika içerisinde ortalama bir otomobil bataryasının yüzde 80'ini şarj edebileceği belirtildi. 

Yorumlar (0)