Tesla Çin’de fabrika kuruyor

Dünyaca ünlü elektrikli araç devi Tesla, Çin’de yeni bir fabrika kurmaya hazırlanıyor.

BİLİM-TEKNOLOJİ 23.10.2019, 16:30
Tesla Çin’de fabrika kuruyor

Çin Sanayi Bakanlığı, elektrikli araç üreticisine ülkede üretime başlaması konusunda gerekli sertifikayı sağladığı için Tesla Inc, onaylı otomotiv üreticilerinden oluşan bir devlet listesine dahil edildi.

Liste Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı tarafından açıklandı.

Şangay merkezli bir danışmanlık firması olan Automotive Foresight’ın başkanı Yale Zhang, Çin’deki üretim için Tesla’ya yeşil ışığın yakıldığını ifade etti ve her an üretime başlanabileceğinin bilgisini verdi. Tesla tarafından Çin’in doğusundaki Şangay’da kurulan 2 milyar dolar değerindeki fabrika, firmanın yurt dışında bulunan ilk otomobil üretim tesisi olarak biliniyor.

Reuters tarafından ay başında, Tesla’nın bu ay Çin fabrikasında üretime başlamayı hedeflenildiği ifade edildi.Siparişler, tedarikçiler ve iş gücü arasındaki belirsizlikler sebebiyle yıl sonu üretim hedeflerine ne zaman karşınalacağı konusu belirsizliğini koruyor.

Tesla tarafından, dünyanın en büyük otomobil pazarında bulunan satışlarını artırmak ve ABD’deki mevcut otomobil ithalat vergilerinden kaçınmaya çalışabilmek amacıyla yılsonuna kadar Şangay’da haftalık en az bin Model 3s üretmeyi planladığı öğrenildi.

Çin’deki ilk tamamıyla yabancı sermayeli otomobil fabrikası aynı zamanda Pekin’in otomobil pazarını açma yönündeki geniş çaplı değişimini de ortaya koyuyor.

Şangay yetkilileri tarafından yapım aşamasını hızlandırmak amacıyla Tesla’ya yardım teklifinde bulunuldu ve Çin, Tesla modelleri için % 10 otomobil alım vergisinden 30 Ağustos tarihinde hariç tutuldu.

Yorumlar (0)