Tesla, Almanya'nın kalbine fabrika kuruyor! 10 bin kişi...

Tesla, Almanya'nın başkenti Berlin'e fabrika kuruyor. Elon Musk, söz konusu fabrikanın tamamlandığı zaman nasıl görüneceğine ilişkin bir fotoğraf yayınladı. Tesla Model 3 ve Model Y araçlarının üretilmesine yoğunlaşacak olan fabrikaya 10.000'den fazla kişi istihdam edilecek. 

BİLİM-TEKNOLOJİ 16.07.2020, 11:43
Tesla, Almanya'nın kalbine fabrika kuruyor! 10 bin kişi...

Tesla, Almanya'nın kalbine fabrika inşa ediyor.

Berlin'de kurulacak olan üretim fabrikasının, 2021 senesine kadar faaliyete hazır olacağı tahmin ediliyor. 

Söz konusu fabrika, elektrikli otomobil üreticisi Tesla'nın dünyadaki 4'üncü üretim fabrikası unvanına sahip olacak. 

Başkentin 37 kilometre doğusunda inşa edilecek olan fabrikanın, tamamlandığı zaman nasıl görüneceği ortaya çıktı. 

Tesla tarafından 4 milyar dolarlık bir yatırım yapılacak olan fabrikanın nasıl bir görünüme kavuşacağı, Elon Musk'ın yaptığı paylaşım ile belli oldu. 

Üretim fabrikasının, çatısında bulunan dev güneş panellerinden güç alacağı ifade edildi. Tesla Model 3 ve Model Y araçlarının üretilmesine yoğunlaşacak olan fabrikaya 10.000'den fazla kişi istihdam edilecek. 

Alman aktivistler, elektrikli otomobil üreticisi Tesla'nın alanda bulunan ağaçları kestiğini iddia ederek eyleme başlamıştı. 

Elon Musk ise üretim fabrikası için satın alınan 740 dönümlük ormanlık alanın ortadan kaldırılacağına dair söylemlerin doğru olmadığını söylemişti. Elon Musk, söz konusu ağaçların doğal olmadığını ve karton yapımı için kullanılmak amacıyla dikildiklerini ifade etmişti. 

Yorumlar (0)