Telegram’dan kripto para severlere müjde! Tek tıkla gönderebileceksiniz...

Popüler mesajlaşma platformu Telegram, kullanıcıların tek bir mesajla birbirine kripto para göndermesine imkan sağlamaya başladı. Yapılan açıklamada, gönderilebilecek olan kripto paranın Toncoin (TON) olduğu bildirildi. 

BİLİM-TEKNOLOJİ 01.05.2022, 16:36 01.05.2022, 16:37
Telegram’dan kripto para severlere müjde! Tek tıkla gönderebileceksiniz...

Her geçen gün kripto para birimlerinin daha çok yaygın hâle gelmesiyle beraber bu konuyla ilgili teknoloji devlerinden hamleler geliyor. Pek çok firma, internetin para birimi olacağını düşündükleri kripto paralar ile ilgili hizmetler sunmak için hız kesmeden çalışmalarını sürdürüyor.

Telegram’dan kripto hamlesi!

Son olarak bu açıdan bir hamle, dünyanın önemli mesajlaşma platformlarından biri olarak bilinen Telegram’dan geldi. Popülerliğini son zamanlarda iyice artıran mesajlaşma uygulamasının, kripto para desteği vermeye başladığı bildirildi. Yapılan açıklamada, söz konusu hizmetin 2 kripto para birimini kapsayacağı aktarıldı.

İddiaya göre Telegram, artık tek bir mesajla kullanıcıların Toncoin (TON) adı verilen kripto birimini göndermesine imkan verecek. TON (The Open Network)’dan gelen açıklamada, söz konusu desteğin ücretsiz olacağı ifade edilirken şu sözlere yer verildi: “Artık direkt olarak Telegram üzerinden Toncoin yollayabileceksiniz. İşlem ücreti olmadan herhangi bir Telegram kullanıcısına Toncoin yollamanızı sağlayan bu hizmet, uzun cüzdan adresleri ve onay beklemeyi gerektirmeyecek” 

Twitter üzerinden duyuru yapan TON, kripto entegrasyonunun nasıl kullanılacağına ilişkin bir video yayınladı.

“TON, diğer projelerden daha önde”

Telegram, kripto para konusunda geçtiğimiz senelerde önemli adımlar atmıştı. Telegram Open Network olarak adlandırılan TON projesi, firmanın bu adımlarından biriydi. Fakat 2020 yılında ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun baskıları, firmanın projeyi terk etmesine sebep oldu. Bundan sonra ise bir grup geliştirici tarafından proje, The Open Network olarak tekrar adlandırıldı ve faaliyete devam edildi.

Kripto parayı platforma entegre eden ve Telegram’ın kurucusu olduğu belirtilen Pavel Durov, “Tasarladığımız projenin bugün bile hayatta olmasından ve gelişmesinden gurur duyuyorum. Blok zinciri TON, diğer projelerden daha önde” sözleriyle projenin devam etmesi ile ilgili mutluluğunu dile getirmişti.

Yorumlar (0)