Telegram kurucusu: Sizi hayal kırıklığına uğratmayacağız!

Telegram’ın kurucusu Pavel Durov, son 3 günde 25 milyon kullanıcının platforma geldiğini söyleyerek, en güvenli mesajlaşma uygulamasının Telegram olduğunu ifade etti. Kullanıcı verilerinin gizliliğini çok önemsediklerini ifade eden Durov, “Sizi bundan sonra da hayal kırıklığına uğratmayacağız.” şeklinde konuştu.

BİLİM-TEKNOLOJİ 13.01.2021, 10:55 13.01.2021, 17:27
Telegram kurucusu: Sizi hayal kırıklığına uğratmayacağız!

Şubat ayında WhatsApp’ın yürürlüğe sokacağı yeni gizlilik sözleşmesiyle birlikte verileri Facebook firmalarıyla paylaşacak olmasının tartışmaları sürerken alternatif mesajlaşma programları Signal, Telegram ve yerli BİP ülkemizde şu aralar fazla revaçta.

Telegram kurucusundan açıklama

Telegram’ın kurucusu Pavel Durov, akıllardaki gizlilik sorularına ilişkin bir açıklama yaptı. Durov, Telegram’da son 3 gündür ciddi bir artışın olduğunu gördüklerini ifade ederek, “Diğer uygulamaların aksine Telegram’ın hesap vereceği reklam veren veya hissedarlar yoktu. 2013 yılının Ağustos ayında açıldık ve o günden beri özel verilerin tek bir baytını dahi üçüncü taraflara paylaşmadık.” şeklinde konuştu.

Telegram'ın kurucusu Pavel Durov

Durov, Telegram üzerinden yapmış olduğu açıklamada bu senenin ilk haftasında Telegram’ın kullanıcı sayısının 500 milyonu aştığını kaydetti.

Durov kullanıcı sayısının her geçen gün arttığını söyleyerek, “Yalnızca son 3 günde dünyadan 25 milyon kullanıcı mesajlaşma uygulamamıza katıldı. Bu da her gün 1,5 milyon yeni kullanıcının kaydolduğu geçtiğimiz yıla kıyasla dikkat çeken bir artış.

“Hayal kırıklığına uğratmayacağız

Yarım milyar aktif kullanıcıyla Telegram, güvenliğe ve mahremiyete adanmış ciddi bir platform isteyenlerin en büyük sığınağı oldu. Bu sorumluluğu fazla ciddiye alıyoruz. Sizi hayal kırıklığına uğratmayacağız.” şeklinde konuştu.

Yorumlar (1)
sadin 3 yıl önce
Arkandayız