Telegram'ın kurucusu: Erdoğan da geldi, onur duyduk!

Tarihin en büyük dijital göçünün yaşandığını belirten Telegram'ın kurucusu Pavel Durov, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Brezilya Devlet Başkanı Bolsonaro'nun da Telegram'a katılmasından onur duyduğunu ifade etti.

BİLİM-TEKNOLOJİ 14.01.2021, 15:05 15.01.2021, 09:12
Telegram'ın kurucusu: Erdoğan da geldi, onur duyduk!

WhatsApp'ın zorbalığına karşı Türkiye başta olmak üzere birçok ülkede anlık mesajlaşma uygulaması olarak Telegram'ın tercih edilmeye başlanmasını yorumlayan Telegram'ın kurucusu Pavel Durov, insanlık tarihinin en hızlı ve en büyük dijital göçüne şahit olunduğunu bildirdi.

Telegram üzerinden paylaşımda bulunan Pavel Durov, uygulamaya doğru yeni kullanıcı akışının hızlı ve kitlesel şekilde sürdüğünü belirtti.

Telegram'a karşı küresel çapta ilginin bulunduğunu kaydeden Pavel Durov, "Türkiye Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın ve Brezilya Devlet Başkanı Sayın Jair Bolsonaro'nun da Telegram kanallarını açmalarından onur duyduk." ifadesini kullandı.

Telegram kanallarının, devlet liderlerinin kitleleri ile güvenilir bir biçimde bağlantı kurmalarının "doğrudan tek yolu" olduğunun altını çizen Pavel Durov, "Liderlerin de artık Telegram'ı tercih etmesi bizi onurlandırdı." dedi.

Pavel Durov, Telegram kanallarının 2010'lu yılların teknoloji platformları ile eş anlamlı duruma gelen manipülatif algoritmaları kaldırdığını ve kamusal iletişime bütünlük ve şeffaflık kazandırdığını bildirdi.

Telegram şirketi, uygulamanın aldığı son göç ile birlikte toplam kullanıcı sayısının 2021 yılının ilk haftasında 500 milyon kişiyi aştığını duyurmuştu.

Yorumlar (0)