Telegram CEO’su Durov: WhatsApp sizi izliyor

WhatsApp’ın casusluk aracı olarak kullanıldığını iddia eden Telegram CEO’su Pavel Durov, “WhatsApp sizi izliyor ve gözetliyor. Bu uygulamanın kullanılması, telefonunuzda açık bir kapı bırakır” dedi. 

BİLİM-TEKNOLOJİ 07.10.2022, 14:24 07.10.2022, 14:26
Telegram CEO’su Durov: WhatsApp sizi izliyor

Hızlı mesajlaşma uygulamalarının güvenilirliğine yönelik çeşitli tartışmalar sürerken, Telegram CEO’su Pavel Durov’dan dikkat çekici bir açıklama geldi. WhatsApp’ın son yıllarda kan kaybetmesiyle milyonlarca kullanıcı kazanan Telegram’ın oldukça güvenli olduğunu belirten Durov, WhatsApp hakkında ise çok konuşulacak bir suçlamada bulundu. 

“Ben WhatsApp’ı yıllar önce tüm cihazlarımdan sildim”

Geçen sene gizlilik sözleşmesi verilerini Facebook ile paylaşacağını duyuran WhatsApp, bu kararı ile büyük tepki çekmişti. O dönemde kişisel bilgilerinin paylaşılmasından endişe eden milyonlarca kişi WhatsApp uygulamasını silerek Telegram’a geçmişti. Yaşananlara ilişkin açıklamalarda bulunan Telegram CEO’su Pavel Durov, WhatsApp bünyesindeki benzer güvenlik sorunlarının 2017, 2018, 2019 ve 2020 yıllarında da keşfedildiğini hatırlattı. Ortaya çıkan bu güvenlik açıklarının tesadüf olmadığını vurgulayan Durov, “Ben WhatsApp’ı yıllar önce tüm cihazlarımdan sildim. Bu uygulamanın kullanılması, telefonunuzda açık bir kapı bırakır” ifadelerini kullandı. 

“WhatsApp’tan uzak durmanızı tavsiye ederim”

WhatsApp’ın, kişisel verilerin önemini yeteri kadar ciddiye almadığını öne süren Durov, “Biz insanları ‘Telegram’a geçin’ diye zorlamıyoruz. Elbette herkes istediği uygulamayı kullanmakta özgürdür. Ancak WhatsApp’tan uzak durmanızı tavsiye ederim. Bu uygulama 13 yıldır sizi izliyor ve gözetliyor. Bir casusluk aracından farksız bir biçimde kullanılıyor. WhatsApp’ın güvenli bir yer olmadığını bir kez daha vurgulamak istiyorum” şeklinde konuştu. 

Yorumlar (0)