Telefon devinin kritik hatası Tayvan’da telefonlarını yasaklattırdı

Huawei’nin bazı telefon modellerinde karşılaşılan kritik bir hata Tayvan hükümeti tarafından ülkede telefonların yasaklanması kararına kadar gitti

BİLİM-TEKNOLOJİ 15.11.2019, 18:04 15.11.2019, 18:36
Telefon devinin kritik hatası Tayvan’da telefonlarını yasaklattırdı

Huwaei ABD ile olan ilişkilerindeki problemlerini çözmeye çalışırken, Tayvan’dan enteresan bir haber geldi. Huawei’nin P30 serisi ve Nova 5T’nin ülkede yasaklandığı duyuruldu. İşi ilginç yanı ise bu kararın ABD veya casusluk ile bir ilgisi bulunmuyor.

Tayvan’da telefonlar neden yasaklandı?

Tayvan Ulusal İletişim Komisyonu tarafından cihazların rehberdeki yanıltıcı bilgi ve dünya saati özelliği nedeniyle yasaklandığı ifade ediliyor. Yasağın kalkmasıyla birlikte gelen güncellemeyle Huawei’nin de durumu düzeltmesi gerektiği açıklandı. Peki problem tam olarak nereden kaynaklanıyor?

Huawei’nin belirtilen model telefonlarını kullananlar, Tayvan’ın Çin’in bir parçası olarak lanse edildiğini ifade etti. Ülkede bulunan birisinin telefonu rehber üzerine yazıldığında benzer bir durum ile karşılaşılıyor.

Çin Halk Cumhuriyeti değil Çin Cumhuriyeti!

Resmi adıyla Çin Cumhuriyeti, 70 senedir bağımsızlığını sürdürüyor olsa da birçok ülke tarafından tanınmıyor. Çin Halk Cumhuriyeti ise bu bağımsızlığın korunmasını istemeyerek ülkenin kendi çatısı altında bulunmasını söylüyor.

Bu sebeple Çin Halk Cumhuriyeti tarafından Çin Cumhuriyeti arasında bir meşruluk çatışması yaşanıyor. Tayvan tarafından yapılan resmi açıklama ile Huawei’nin telefonlarında bulunan bilgilerin gerçek olmadığı ve ülkenin onuruna zarar verdiği ifade edilerek alınan bu kararın ulusal saygınlığı korumak nedeniyle verildiği kaydedildi.

Yorumlar (0)