Teknolojinin tozlu sayfaları: Geçmişte popüler olan 5 uygulama

Geçmişte büyük kitleler tarafından tercih edilen uygulamalar gün geçtikçe popülerliğini farklı sosyal medya platformlarına kaptırdı. İşte geçmişte çok kullanılan ancak popülerliğini yitiren uygulamalar…

BİLİM-TEKNOLOJİ 30.01.2023, 13:41 30.01.2023, 16:39
Teknolojinin tozlu sayfaları: Geçmişte popüler olan 5 uygulama

Koronavirüs pandemi ile beraber mobil uygulamaların kullanımları gün geçtikçe artış gösterdi. Fakat bu başarıyı seneler öncesinde elde eden bazı uygulamalar da bulunuyor. Söz konusu platformalar yeni uygulamaların gelmesi ve rekabetin kızışması sonucunda yolun sonuna geldi. Kullanıcı sayılarında düşüş görülmeye başlayan uygulamalar, piyasadan çekildi. İşte popülerliğini yitirmiş 5 uygulama…

1. Vine

2013 senesinde kullanıcılara sunulan Vine, 6 saniye sürelerle video çekme imkanı sağlıyordu.

Uygulama ilk sunulduğu zaman birçok kişi tarafından kullanıldı. Fakat uygulama Snapchat ve Instagram gibi platformların popülerliğinin artması üzerine 2017 senesinde kapatıldı.

2. Periscope

2015 senesinde uygulama mağazalarında görücüye çıkan ve en popülerler arasında yerini alan Periscope, canlı yayınlar üzerinden görüntülü sohbet fırsatı vermesi özelliği dikkat çekiyordu.

Kullanıcılara sunulduğu günden başlayarak 10 gün içerisinde 1 milyon, 4 ay sonrasında ise 10 milyon kişiye ulaşan firma gün geçtikçe kullanıcı sayısında düşüş yaşamaya başladı. Twitter çatısı altında faaliyet sağlayan firma, 2021 senesinde ise maliyetlerde meydana gelen artış nedeniyle kapanmak durumunda kaldı.

3. Microsoft'un chatbotu Tay

Başarısız olan en ilginç girişimlerden bir tanesi de Microsoft'un Twitter adına geliştirdiği chatbot Tay oldu.

Microsoft söz konusu uygulamayı Twitter'da kullanıcılar ile sohbet edebilmesi adına tasarladı. Tay aktif duruma getirildikten kısa bir süre sonrasında diğer kullanıcılar tarafından öğretilen ırkçı ifadeleri kendisi de karşısındakilere söylemeye başlayınca, aktif hale getirildikten 16 saat sonra durdurulmak zorunda kaldı.

4. Google+

Google tarafından 2011 senesinde faaliyete sokulan Google Plus (Google+) Twitter ve Facebook gibi sosyal medya platformlarına benzer bir noktada yer alıyordu.

Dünya üzerinde en çok kullanılan arama motoru Google'ın sahibi olması nedeniyle büyük umutlar ile kurulan sosyal medya ağı 2019 senesine kadar faaliyet gösterdi.

5. MSN Messenger

Windows Live Messenger eski ve birçok kişi tarafından kullanılan ismiyle MSN Messenger (MSN), Microsoft tarafından 1999-2013 seneleri arasında geliştirilmiş ve anlık mesajlaşma platformu olarak dikkat çekiyordu. Kısa bir süre popülerliğini sürdüren MSN yerini Skype’a bıraktı.

Yorumlar (0)