Teknolojinin hayatımızdaki yeni yardımcıları... Pazar payını yine büyüttü

2020 yılının ilk 6 aylık döneminde akıllı saat pazarı yüzde 20 daha büyüme kaydetti.

BİLİM-TEKNOLOJİ 01.09.2020, 22:00
Teknolojinin hayatımızdaki yeni yardımcıları... Pazar payını yine büyüttü

Son senelerde oldukça popüler olan giyilebilir teknolojilerin öncülüğünü üstlenen akıllı saatler, sağlık ve spor takibi konusunda kullanıcıları oldukça memnun ediyor.

Her ne kadar koronavirüsten dolayı piyasada genel bir durgunluk yaşansa da akıllı saat pazarında, bu yılın ilk yarısında yüzde 20'lik bir büyüme yine de yaşandı.

Counterpoint'in paylaştığı yeni bir rapora göre, yılın ilk 6 aylık döneminde yaklaşık olarak 42 milyon adet akıllı saat satıldı.

Pazarın lideri Apple

Elde edilen verilere baktığımızda, Apple firmasının yüzde 51,4'lük payla akıllı saat pazarının liderliğini üstlendiğini görüyoruz. Bu da şirket tarafından geçtiğimiz yılın aynı dönemindeki yüzde 43,2'lik pazar payının hayli arttırıldığı anlamını taşıyor.

Başka bir akıllı saat üreticisi Garmin ise Samsung'u geçerek yüzde 9,4'lük pazar payıyla ikinci sıraya çıktı.

Satışta üçüncü sırada Huawei yer alırken, Samsung ise geçtiğimiz yılki 3'üncülük konumundan bu yıl dördüncü sıraya geriledi.

100 milyon barajını aşacak

Geçtiğimiz aylardaki bir rapora göre, 2018 yılında tahmini olarak 43.87 milyonluk sevkiyat gerçekleştirilen akıllı saat pazarında 2024 senesinde 108,91 milyon adetlik sevkiyat sayısının yakalanması hedefleniyor.

Yorumlar (0)