Teknoloji firmaları arasında bir ilk: Koronadan sonra da evden devam, dedi

Sosyal medya devi Twitter, çalışanlarının, Koronavirüs salgınının sona ermesinden sonra da evden çalışmaya devam etmelerine izin vereceğini duyurdu.

BİLİM-TEKNOLOJİ 13.05.2020, 16:18
Teknoloji firmaları arasında bir ilk: Koronadan sonra da evden devam, dedi

Geçtiğimiz gün çalışanlara gönderilen bir e-posta ile Twitter CEO'su Jack Dorsey, Koronavirüs salgını tehlikesi geride kaldıktan sonra da, çalışanlarının evden çalışmalarına izin vereceğini açıkladı. Ancak sunucu bakımı gibi fiziksel varlık gerektiren bazı işler halen çalışanların ofise gelmesini gerektirecek.

Çalışanların güvenliği her zaman ilk sırada

Firmadan bir sözcünün BuzzFeed News'e söylediğine göre Twitter, evden çalışma modeline ilk geçen şirketlerden biri olmalarından beri bu yaklaşımı değerlendirmekte ve düşünmekteydi. Sözcü, firmanın çalışanlarının ve toplumun güvenliğinin her zaman birinci planda tutacaklarını belirtti.

Twitter Mart ayında ofisleri kapatmıştı

Firma, ABD'de Koronavirüs'ün yayılmaya başlaması ile beraber, Mart ayında ofislerini kapatmıştı. Dorsey, gönderdiği e-postada ofislerin muhtemelen Eylül ayına kadar açılmayacağını ve firmanın o tarihe kadar birkaç istisna hariç olmak üzere iş seyahati düzenlemeyeceğini de belirtti. Ayrıca Twitter, evden çalışmak için gerekli olan ekipmanları almaları için çalışanların ödeneklerini 1.000 dolara çıkarttı.

Teknoloji firmaları arasında bir ilk

Benzer bir şekilde Facebook ve Alphabet de çalışanların büyük bir kısmının 2020'nin sonuna kadar evden çalışmalarına izin vereceklerini duyurmuştu. Ancak Twitter'ın "bundan sonra istediğiniz kadar evde kalın" yaklaşımı, teknoloji şirketleri arasında bir ilk olmuş durumda.

Yorumlar (0)