Teknoloji devi işçi kıyımı hazırlığında

WhatsApp, Instagram ve Facebook'un sahibi Meta, 10 bin personelinin daha işine son vermeye hazırlanıyor. Firmanın CEO'su Zuckerberg, henüz için işe alım yapılmayan yaklaşık olarak 5 bin açık pozisyonu da kapatacaklarını duyurdu. Meta, geçtiğimiz senenin kasım ayında 11 bini aşkın çalışanını işten çıkaracağını bildirmişti.

BİLİM-TEKNOLOJİ 14.03.2023, 19:18
Teknoloji devi işçi kıyımı hazırlığında

Meta CEO'su Mark Zuckerberg, personellerine mesajında, 'verimlilik senesi' olarak ilan edilen bu yıl için bazı güncellemeleri aktardı.

Bu çerçevedeki amaçlara değinen Zuckerberg, çok daha iyi bir teknoloji firması konumuna gelmek ile zorlu koşullarda finansal performanslarını iyileştirmenin hedeflendiğini kaydetti.

Zuckerberg, verimlilik faaliyetleri kapsamında yapılacak olan değişikliklerin 2023 içinde mümkün olan en kısa zamanda tamamlanmasını umut ettiğini dile getirerek, böylelikle stres oluşturan belirsizlik döneminin geride bırakılacağını ve kritik faaliyetlere yoğunlaşabileceklerini vurguladı.



İşe alımlar azaltıldı

Önümüzdeki birkaç ay içerisinde düşük öncelikli projelerin iptal edilmesi ve yeni işe alımların azaltılması gibi tekrar yapılandırma planlarının duyurulacağını kaydeden Zuckerberg, işe alım yapan ekibi de küçülteceklerini belirtti.

Zuckerberg, tekrar yapılandırma ve işten çıkarmaları önümüzdeki ayın sonunda teknoloji, mayıs ayının sonunda ise iş gruplarında yapmayı programladıklarını anlattı.

Bu çerçevede ekip boyutunun yaklaşık olarak 10 bin kişi azaltılacağına dikkat çeken Zuckerberg, henüz için işe alım yapılmayan yaklaşık olarak 5 bin açık pozisyonu da kapatacaklarına işaret etti.

Meta, geçtiğimiz senenin kasım ayında 11 bini aşkın çalışanını işten çıkaracağını bildirmişti. 

Yorumlar (0)