T.C kimlik kartıyla para çekme dönemi başlıyor

Yenilenen çipli kimlik kartlarının üzerinde bulunan çip sayesinde artık PTT'den hesap açmaya veya şubede işlem için sıraya girmeye gerek kalmadan ATM'den çeşitli ödemeler alınabilecek.

BİLİM-TEKNOLOJİ 01.06.2020, 18:54 01.06.2020, 19:02
T.C kimlik kartıyla para çekme dönemi başlıyor

Yeni Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartları üzerinde bulunan çip vasıtasıyla bankacılık işlemleri ve çeşitli ödemelerde birçok avantaj ve kolaylık sağlıyor. Bunun uygulamadaki versiyonu şimdiye dek yeterli altyapının bulunmaması nedeniyle sağlanamıyordu. Ama artık yeni kimlik kartlarının çip yeri önemli bir işlev için kullanılabilecek. Para çekmek için.

Çipli kimlik kartıyla ödeme alma dönemi başlıyor

Artık sosyal yardım, kısa çalışma ödeneği, İŞKUR ödemeleri, doğum yardımı gibi maddi destekler çipli yeni kimlik kartlarıyla işlem yapılarak alınabilecek. Bu işlemleri yapmak için PTT'de hesabı olma koşulu da bulunmuyor. Ücretler PTT ATM'lerinden ekstra bir işlem yapmadan alınabilecek. 

Şimdiye kadar bu işlemlerin yapılabilmesi için sıra almak ve işlem gerçekleştirmek gerekiyordu. Bu da hem zaman konusunda hem de içerisinde bulunduğumuz pandemi döneminde risk oluşturabiliyordu. Yeni çipli kimlik kartlarıyla hız, güvenlik ve sağlık bir arada sağlanacak.

Yorumlar (0)