TBT Ne Demek?

BİLİM-TEKNOLOJİ 29.10.2020, 23:57 20.11.2020, 02:02
TBT Ne Demek?

   Son dönemlerin en popüler sosyal medya uygulaması şüphesiz Instagram’dır. Bu popülarite dolayısıyla her geçen gün yeni bir akım, bir trend veya etiketle karşımıza çıkan uygulama, paylaşımlarımıza da yön vermekte. Bildiğiniz gibi sosyal mecralarda kullanıcılar herhangi bir konu hakkında aradıkları şeye kolayca erişebilsinler diye hashtag yani etiketleme sistemi kullanılmakta. Bu hashtagler arasında en göze çarpan ve yüksek popülariteye sahip olanı ise şüphesiz TBT etiketidir. Peki, sürekli karşımıza çıkan TBT’nin anlamı nedir, hangi durumda ve hangi günde paylaşılır? Bu gibi soruların cevaplarını bugün sizler için açıklıyor olacağız.

TBT Etiketinin Açılımı

   TBT etiketinin açılımı İngilizce kökenli bir deyim olan ‘Throw Back Thursday’dır. Türkçe ifade edildiğinde ‘Perşembe gününden bir kesit’ gibi bir anlam teşkil etse de deyim olarak daha çok ‘Ne günlerdi’ gibi bir anlamı vardır. Buna ek olarak, TBT akımının “nice kicks” adında bir blogun “throwback Thursday” etiketini kullanarak her perşembe günü vintage basketbol ayakkabıları paylaşmaya başlamasıyla ortaya çıktığı ve bu sayede hızla yayıldığı öne sürülmektedir. Günümüzde ise eski fotoğraflarını paylaşan kullanıcıların kullandığı bir etiket haline gelmiştir.

TBT Hangi Gün Paylaşılır?

   Daha öncesinde de belirttiğimiz gibi çıkış noktası itibarıyla perşembe günleri paylaşılan eski fotoğrafların altına etiket olarak kullanılan TBT, günümüzde yalnızca perşembe günleri paylaşılan ve kullanılan bir etiket olmaktan çıkmıştır. Günümüzde kullanıcılar diledikleri eski fotoğrafı haftanın herhangi bir günde TBT etiketini kullanarak paylaşmaktadır. Buna ek olarak şunu da belirtmek gerekir ki, eskilerin bir perşembe günü klasiği olan TBT akımının gelenekselliğini bozmak istemeyen bazı kullanıcılar halen yalnızca perşembe günü paylaşım yapmaktadırlar, eğer perşembe günü dışında bir eski fotoğraf paylaşımı yapacak olurlarsa da fotoğrafın altına TBT etiketi yerine TB etiketini eklemeyi tercih ederler.

  

Yorumlar (0)