Tayvan'dan "elektronik çit" uygulaması

Tayvan, yeni tip koronavirüs (Covid-19) karantinaları için yeni "elektronik çit" uygulaması geliştiriyor

BİLİM-TEKNOLOJİ 20.03.2020, 11:30 20.03.2020, 11:51
Tayvan'dan "elektronik çit" uygulaması

Koronavirüse karşı etkili mücadelesi ile küresel övgü kazanan Tayvan, karantinaya alınan kişilerin evlerinde kalmasını sağlamak için konum izlemeyi kullanan cep telefonu tabanlı bir “elektronik çit” yayınlıyor.

Dünyanın dört bir yanındaki hükümetler, virüse maruz kalan kişilerin evlerinde kalmasını gerektiren karantinaları uygulamak için teknoloji ve insan çabalarını birleştiriyor. Tayvan da bu amaçla cep telefonu sistemiyle izlemeyi ilk kullanan ülke.

Tayvan Siber Güvenlik Departmanı Başkanı Jyan Hong-wei, ülkedeki operatörlerle beraber çalıştıklarını belirterek, bu uygulamayla insanların etrafta dolaşmasını ve enfeksiyonu yaymasını durdurmak istediklerini söyledi.

Sistem, ev karantinasında olanlar adreslerinden uzaklaşırsa veya telefonlarını kapatırsa polis ve yerel yetkilileri uyarmak için telefon sinyallerini izler. Jyan, yetkililerin bir uyarının gönderilmesi halinde 15 dakika içinde iletişime geçeceğini veya ziyaret edeceğini söyledi.

Yetkililer ayrıca, insanların telefonlarını evde bırakarak izlenmekten kaçınmamalarını sağlamak için de günde iki kez aranacaklarını söylüyor.

Yorumlar (0)